Convocades les eleccions municipals del 28M: ja es pot sol·licitar el vot per correu

Eleccions 28 M

Avui, 4 d’abril, comença el període electoral per a les eleccions municipals del 28 de maig. El 23 de maig serà la data límit per a la publicació o difusió de sondejos electorals. La campanya electoral pròpiament dita començarà el 12 de maig i acabarà el 26 de maig, un dia abans de la votació.

Vot per correu

Des d’avui mateix i fins al 18 de maig es pot sol·licitar el vot per correu, una opció per aquelles persones que no podran votar presencialment el dia de les eleccions. El vot per correu es podrà lliurar fins al 26 de maig en persona, bé sigui a les oficines de Correus o a través de la seva web amb el DNI electrònic o un certificat digital vàlid.

Cens electoral

El cens electoral, és a dir, la llista que conté les dades de totes les persones que tenen dret a vot en una determinada circumscripció electoral, es publica a partir del 10 d’abril, i fins al 17 d’abril es pot consultar i es poden demanar esmenes per a possibles errors.

Aquesta llista es revisa i actualitza periòdicament i s’utilitza per garantir que només les persones que compleixen els requisits legals puguin exercir el seu dret a vot. A Sant Just Desvern, en aquestes eleccions tindran dret a vot unes 15.000 persones, 2.000 més que a les anteriors eleccions municipals (l’any 2019).

Col·legis de Sant Just Desvern

A Sant Just, enguany hi haurà nou col·legis electorals. Com a novetats, les persones que abans votaven al Centre Cívic Joan Maragall ara votaran al Mil·lenari; les que votaven al Centre Pilot i al Centre Cívic Salvador Espriu ho faran al Casal de Joves, i els i les votants de Mas Lluí votaran al Centre Cívic Soledat Sans Serafini.

La secció i el col·legi vàlid és el que figura a la targeta censal blava que les persones censades rebran a casa seva abans de les eleccions. És important revisar-la, per comprovar la secció i el col·legi electoral corresponent abans de desplaçar-se fins al punt de votació.

Aquests són els nou col·legis de Sant Just per a les eleccions municipals del 28M:

  • Les Escoles (carrer Montserrat, 2)
  • El Mil·lenari (carrer Àngel Guimerà, 1)
  • Can Ginestar (carrer Carles Mercader, 17)
  • Casal de Joves (avinguda de la Indústria, 34)
  • Escola Canigó (carrer Canigó, 35)
  • Escola Montseny (avinguda Can Roig, 12)
  • Escola Montserrat (avinguda de la Generalitat, 10)
  • Institut de Sant Just (passeig de la Muntanya, 19)
  • Centre Cívic Soledat Sans Serafini (carrer Maria Montessori, 2)