L’estació més utilitzada de tot l’AMBici és el Parador, i el Walden és la quarta

AMBici

La implantació de l’AMBici està sent un èxit a Sant Just Desvern, segons les dades recollides per l’AMB. El nostre municipi té més del doble d’usuaris del servei que la resta de municipis adherits, tenint en compte el nombre d’habitants, i s’utilitza el triple que en municipis veïns com Cornellà, Sant Boi i Esplugues de Llobregat. L’11% dels usuaris registrats a l’aplicació d’AMBici són de Sant Just.

A més, l’estació més utilitzada de tot el sistema és la del Parador. L’estació del Walden també figura entre les 10 estacions més actives, en la quarta posició, per darrere del Parador, l’estació de ferrocarrils de Sant Boi i l’estació de ferrocarrils de Cornellà.

Pel que fa a l’ús de l’AMBici que fem a Sant Just, el 54% és per a desplaçaments externs (en  primer lloc, a Esplugues, i després, a Sant Joan Despí i a Cornellà), mentre que el 46% és per a desplaçaments interns, per dins del municipi. La mitjana d’ús de cada trajecte amb les bicicletes elèctriques compartides és de 13 minuts, i la franja horària més utilitzada és entre les 17 h i les 19 h.

Ja es pot anar fins a Barcelona amb l’AMBici

Al març va entrar en marxa la primera estació de transferència d’AMBici i Bicing, a la Zona Universitària de Barcelona, concretament, a John Maynard Keynes, número 25, al davant de la Facultat d’Econòmiques de la UB. En el futur tindrem una altra connexió amb el Bicing a Collblanc.

Qui ho desitgi pot adquirir un abonament metropolità compartit AMBici + Bicing.

Connexions futures

Abans de l’estiu, es preveu que Sant Feliu de Llobregat s’incorpori al servei, fet que millorarà la nostra connexió amb el municipi veí. A més, també està previst que en el futur s’afegeixin tres estacions més a Sant Just: una a Bellsoleig, una al Barri Sud i una al Barri Centre, a la zona del Mercat Municipal.