Sant Just Desvern assoleix els 5 km de carril bici, el doble que fa dos anys

carril bici Mas Lluí - Sant Just Desvern

Un carril bici que connecta Mas Lluí amb la resta de Sant Just

Ja s’ha executat el pas elevat del carrer Rosa Leveroni, que dona continuïtat al carril bici del barri de Mas Lluí. Amb aquesta actuació, queda enllestit el projecte de connexió amb bicicleta entre Mas Lluí i el Barri Sud, que connecta ambdós barris de forma sostenible, amb el suport de l’AMB. El municipi assoleix així els 5 km de carril bici, el doble que fa dos anys.

Per una mobilitat sostenible i segura

Durant aquest mandat, s’ha millorat la seguretat viària i els itineraris de vianants. La passera per a vianants i bicicletes ha suposat una clara millora en la connexió entre Mas Lluí i el centre del municipi, ja que ha solucionat el desnivell pronunciat existent. També s’han doblat els aparcaments de bicis.

Altres accions destacades que impulsen l’ús de la bicicleta a Sant Just Desvern són l’arribada de l’AMBici (que al nostre municipi de moment disposa de 6 estacions, al Parador, a la Carretera Reial amb Rambla de Sant Just, al Walden, al Parc Maragall, al Canigó i a Mas Lluí), els ajuts per a l’adquisició de bicicletes elèctriques, el projecte de voluntariat En Bici sense Edat, que possibilita que persones grans o amb mobilitat reduïda puguin “tornar a sentir el vent a la cara” gràcies a les passejades en tricicles, o el Bici-bus, que actualment es troba encara en fase inicial.

Reconeixement als Premis Bikefriendly 2023

En aquest context, a principis de març l’Ajuntament de Sant Just Desvern va rebre a Sevilla un reconeixement als Premis Bikefriendly 2023, impulsats per Red de Ciudades por la bicicleta, i emmarcats en el “III Encuentro de la Bicicleta Urbana” que manifesta el gran esforç que està fent la ciutat en el foment de l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport urbà.