Reforç d’agents de Mossos d’Esquadra gràcies a la reclamació de Sant Just i Esplugues

Reforç de Mossos d'Esquadra a Sant Just i Esplugues

La reclamació efectuada pels ajuntaments d’Esplugues i Sant Just Desvern, amb mocions aprovades als respectius plens municipals, per minimitzar el dèficit d’agents de Mossos d’Esquadra que donen servei als dos municipis, ha tingut una primera resposta: el Departament d’Interior de la Generalitat ha reforçat l’àrea bàsica policial d’Esplugues-Sant Just amb cinc nous agents.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, i l’alcalde de Sant Just, Joan Basagañas, van mantenir ahir, 13 de març, una reunió amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, a l’Ajuntament d’Esplugues. En declaracions posteriors a la trobada, Elena ha manifestat el compromís que a partir de l’agost s’incrementi “encara més” el nombre d’efectius a Esplugues i Sant Just, tot i que la xifra dependrà de les persones que s’incorporin a la nova promoció que farà el cos al juny “per incrementar el nombre de mossos a tot el país i de la distribució” que es pugui fer.

L’alcalde de Sant Just remarca que és “cabdal per als municipis propers a la gran ciutat que s’assoleixin els efectius necessaris” i espera “que les dades i la voluntat expressada es facin efectives en els propers mesos”.

Per a l’alcaldessa d’Esplugues, “és una bona notícia, d’entrada, l’arribada de cinc nous agents i l’expectativa que es pugui reforçar a l’agost”, sobre la qual cosa “estarem molt amatents”. I ha afegit que és “molt important que treballem conjuntament els ajuntaments i la conselleria per poder tenir el nombre de mossos que ens permetin poder garantir la tranquil·litat dels nostres veïns i veïnes“.