Conferència: “Energia solar fotovoltaica i comunitats energètiques”

Data: Dimarts 11 d’octubre de 2022

Hora: 19:00h

Lloc: Casal de Joves (Avinguda de la Indústria, 34)

Preu: Entrada gratuïta

Amb l’objectiu de promoure la implantació d’instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic arreu del territori, l’Ajuntament de Sant Just Desvern i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han organitzat una sessió per informar sobre els beneficis ambientals, econòmics i socials que l’energia solar pot aportar al conjunt de la ciutadania, i les possibilitats d’ajuts i subvencions per finançar-la. L’acte tindrà lloc al Casal de Joves de Sant Just Desvern el proper 11 d’octubre de 2022 a les 19:00 h, amb entrada gratuïta.

La ponència serà a càrrec de Jaume Bech, tècnic especialista en eficiència energètica, i s’abordaran qüestions relacionades amb la producció d’energia solar a nivell domèstic, tant en cases unifamiliars com en blocs d’edificis plurifamiliars, les comunitats energètiques i les possibilitats dels sistemes d’aerotèrmia.

També s’explicaran les subvencions i ajuts vigents orientats a finançar aquestes instal·lacions, les bonificacions a les quals poden optar els usuaris, i les possibilitats d’estalvi econòmic en la factura energètica. Addicionalment, es farà un repàs d’alguns dels casos d’èxit més rellevants dels municipis metropolitans.

Es tracta d’una sessió dinàmica i participativa, que comptarà amb un torn obert de preguntes i comentaris per resoldre dubtes i ampliar informació. La dinamització de l’acte anirà a càrrec de l’Estudi Ramon Folch i Associats (ERF).

Per més informació, podeu posar-vos en contacte amb l’Estudi Ramon Folch i Associats (ERF) per correu electrònic (comunitatsenergetiques@erf.cat) o per telèfon (933 01 23 29, a l’atenció de Lluís Bassa/Marina Caballería).