El Celler de Can Ginestar acull una exposició retrospectiva de l’artista santjustenca Carme Navarra Pruna

Aquest dimecres s’inaugura l’exposició “Mirades” de la Carme Navarra Pruna. Una mostra que és un petit viatge pel món pictòric de l’artista santjustenca i amb la qual l’Ajuntament vol reconèixer la seva trajectòria.

La Carme, que pateix una malaltia que actualment l’impedeix continuar treballant, va néixer amb un llapis i un pinzell a la mà. Els gargots de la nena de dos anys ja mostraven una particular força expressiva. La noia adolescent despuntava amb els seus dibuixos. Un talent innat que ha anat creixent al llarg de tota una vida, en què s’ha anat forjant una expressivitat molt personal i una mirada brillant i íntima.

Ja com a dona adulta foren els dibuixos infantilsuna veritable escola. Després estampes de Nadal i de Comunió, la dècada dels 60 i la seva estètica peculiar.

A les acaballes dels anys 70, descobreix els pinzells amb la mirada a Sant Just i amb els primers olis. Fou l’inici d’una etapa decisiva: vida quotidiana, la casa i la família, els carrers i poc a poc el món sencer. Els viatges vivenciats, com una visió fotogràfica, sempre amb el bloc i el llapis a la mà, veient passar els paisatges, la gent,  els dies, reflectint moments i sensacions, a través de l’experiència i el plaer de conèixer el món. El descobriment de les noves eines informàtiques, amb una habilitat sorprenent, li van permetre expressar-se amb una eina del temps present, mostrant com l’art i la creació no tenen fronteres.

La inauguració, el dimecres 26 de gener a 2/4 de 8 del vespre, comptarà amb la presència de l’artista, si la seva salut ho permet, i també amb la Marta Balada i la cantautora Maria del Mar Bonet, amigues seves des de fa molts anys. L’exposició es podrà visitar fins el 25 de febrer.