Eleccions autonòmiques del 12M: signat l’acord de partits pel repartiment de l’espai de propaganda electoral

Ple municipal Sant Just Desvern

Ahir es va signar l’acord de partits pel repartiment dels espais de propaganda electoral de Sant Just per a les eleccions autonòmiques del 12 de maig. Representants del PSC, ERC, CAT-JUNTS+, VOX, COMUNS SUMAR, CUP-DT, CIUTADANS i PP s’han repartit els espais gratuïts per a la propaganda electoral cedits per l’Ajuntament de Sant Just Desvern.

La repartició d’aquests espais s’ha fet per ordre de representativitat, d’acord amb els resultats obtinguts en les eleccions de l’any 2021 a la circumscripció de Barcelona i tenint en compte els partits o formacions polítiques que concorren a les eleccions, dels quals l’Ajuntament té coneixement de persones referents per a la campanya electoral al municipi.

En aquest acord, es delimiten aspectes com la ubicació de les pancartes, els trams de carrers i fanals reservats per a banderoles i cartells, els cartells lliures al voltant d’equipaments públics o el suport cartó d’ús exclusiu per a la propaganda electoral.

L’acord també recull la difusió mitjançant l’emissora de ràdio local del municipi, Ràdio Desvern. Tot i que en aquesta ocasió les emissores municipals no poden oferir espais de propaganda electoral, Ràdio Desvern ofereix a tots els partits o coalicions que es presenten a aquestes eleccions una entrevista d’uns 20 minuts de durada per donar cobertura informativa a totes les candidatures.

L’entrevista s’emetrà al magazine matinal, La Rambla, amb ordre invers a la representativitat obtinguda a la província de Barcelona en les darreres eleccions autonòmiques de 2021, seguint el següent calendari:

  • PP: 30 d’abril
  • CS: 2 de maig
  • CUP-DT: 3 de maig
  • COMUNS SUMAR: 6 de maig
  • VOX: 7 de maig
  • CAT-JUNTS +: 8 de maig
  • ERC: 9 de maig
  • PSC: 10 de maig

Acord sobre la distribució d’espais i propaganda electoral per a les eleccions autonòmiques del 12 de maig de 2024