Crit virtual pels drets humans de les dones

Crit virtual pels drets de les dones

L’Ajuntament de Sant Just Desvern s’adhereix al Crit pels drets humans de les dones, la manifestació virtual organitzada per les dones catalanes amb motiu del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Dimecres 10 de gener, a les 19 h, es fa una manifestació virtual contra la vulneració sistemàtica dels drets humans de les dones arreu del món, i especialment, per l’apartheid de gènere que continuen vivint les dones de l’Afganistan i les dones iranianes, castigades i empresonades per defensar els seus drets.

Aquest nou Crit Virtual es durà a terme en forma de manifestació digital d’àmbit mundial, per denunciar aquesta vulneració inacceptable dels drets humans.

Cada inscripció donarà presència anònima a l’acte en forma d’una cadira virtual, fins a omplir el passeig de Gràcia de Barcelona.

Desenvolupament de l’acte

  • Parlament de benvinguda de la presidenta de People Help, coorganitzadora de l’esdeveniment.
  • Lectura del Manifest, que donarà a conèixer públicament la periodista Txell Feixas, coneixedora en primera persona del patiment femení a l’Afganistan i al Pakistan, entre altres zones del Pròxim Orient.
  • Vídeo testimonial d’H.A., dona afganesa activista pels drets humans de les dones, vídua i mare de quatre fills, que viu al Pakistan esperant resposta de les ambaixades per arribar a un país segur.
  • Cloenda institucional, amb la consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, la presidenta del Parlament de Catalunya i de l’alcalde de Barcelona.

Enllaç d’inscripció al Crit Virtual