Aprovades definitivament les ordenances fiscals per al 2024 en l’últim ple de l’any

Ple municipal de Sant Just Desvern

Ahir es va celebrar el ple municipal ordinari corresponent al mes de desembre de 2023, l’últim de l’any. La sessió es pot recuperar a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Sant Just Desvern.

Ordenances fiscals per a l’any 2024

En aquest ple es van aprovar definitivament les ordenances fiscals per a l’any 2024, que van entrar per urgència.

Les ordenances fiscals s’havien aprovat provisionalment al ple del 26 d’octubre d’aquest any. Dins del període d’exposició pública abans de l’aprovació definitiva s’han presentat dues reclamacions i s’han fet algunes modificacions.

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorAbstencióAbstencióEn contraAbstencióEn contraAbstenció

Agilització del sistema de pagament de subvencions

Per unanimitat, es va aprovar una modificació de l’ordenança municipal reguladora de les bases generals per a l’atorgament de subvencions, amb l’objectiu de millorar i agilitzar el sistema de pagament actual.

La comissió d’estudi es va reunir el novembre de 2023 per acordar la modificació, que busca simplificar el procediment d’atorgament i que en cap cas té un impacte significatiu en l’activitat econòmica del municipi ni imposa obligacions rellevants a les persones destinatàries.

Tarifes del Complex Esportiu Municipal La Bonaigua

De l’Àrea de Serveis a la Persona, es van aprovar les tarifes del Complex Esportiu Municipal La Bonaigua per a l’any 2024 i de natació escolar per al curs 2024-2025.

L’actual contracte estableix que les tarifes del servei es poden modificar amb la pujada de l’IPC, que enguany ha sigut del 3,4%. Aquest increment s’aplicarà a totes les quotes, amb efectes de l’1 de gener de 2024.

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorAbstencióEn contraEn contraAbstencióEn contraEn contra

Contractació del servei d’UIR per al manteniment de la via pública i els edificis municipals

Pel que fa a l’Àrea de Territori, es va aprovar la contractació del servei d’Unitat d’Intervenció Ràpida (UIR) per al manteniment de la via pública i dels edificis municipals a Sant Just Desvern. El valor estimat és de 5.305.555,69 euros, IVA exclòs.

La licitació es dividirà en tres lots:

  • Manteniment i treballs en via pública.
  • Manteniment i treballs en equipaments i edificis municipals.
  • Manteniment correctiu i treballs d’asfaltatge.

Així doncs, els licitadors podran optar a presentar-se en qualsevol dels lots.

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorEn contraA favorAbstencióAbstencióEn contraA favor

Canvi d’ús de la Casa Modolell, antiga Torre de l’Hereu

El ple també va aprovar per urgència la modificació puntual del Pla General Metropolità, en l’àmbit de la Casa Modolell de Sant Just Desvern.

La proposta contempla ampliar els usos previstos de l’antiga Torre de l’Hereu, actualment en desús. Amb aquesta aprovació, s’admet l’ús plurifamiliar, amb un màxim de set habitatges, sense cap increment d’edificabilitat.

Se’n regularà el desenvolupament i es mantindrà l’edificació de la Casa Modolell d’acord amb la protecció de l’element catalogat. També se cediran i urbanitzaran uns espais de zona verda i vialitat.

La proposta aprovada planteja substituir l’edificació annexa no catalogada (l’antic restaurant) per una més allunyada de l’edifici catalogat de la Casa Modolell, per tal de recuperar-la i posar-la en valor com a edifici aïllat. Es planteja una nova edificació separada, integrada amb els elements del jardí i amb una alçada molt inferior al conjunt de l’edifici catalogat i la vegetació existent.

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorAbstencióAbstencióAbstencióA favorEn contraA favor

Mocions

Es van presentar tres mocions, dues de les quals van ser aprovades:

  • La moció del PSC sobre el finançament dels ens locals va quedar aprovada.
PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorA favorA favorA favorAbstencióA favorA favor
  • La moció del PP en defensa de la Constitució espanyola, la igualtat dels espanyols i el respecte a l’estat de dret i la democràcia es va rebutjar.
PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
En contraEn contraAbstencióEn contraEn contaA favorEn contraA favor
  • Es va aprovar per unanimitat la moció de Sant Just en Comú, PSC, Junts i Endavant Sant Just, presentada per urgència, sobre la regulació de l’ús dels dispositius mòbils per part del Departament d’Educació.