L’últim ple de l’any aprovarà definitivament les ordenances per a 2024

Ple municipal de Sant Just Desvern

Dimecres 20 de desembre a les 19 h se celebra l’últim ple municipal de l’any 2023. Es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Sant Just Desvern o presencialment a la sala de sessions.

Per urgència, es preveu l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals per a 2024. Es van aprovar provisionalment al ple del 26 d’octubre d’aquest any. Dins del període d’exposició pública abans de l’aprovació definitiva s’han presentat dues reclamacions i s’han fet algunes modificacions.

De l’Àrea d’Economia, està previst aprovar una modificació de l’ordenança municipal reguladora de les bases generals per a l’atorgament de subvencions, amb l’objectiu de millorar i agilitzar el sistema de pagament actual.

De l’Àrea de Serveis a la Persona, es durà a votació l’aprovació de les tarifes del Complex Municipal La Bonaigua per a l’any 2024 i de natació escolar per al curs 2024-2025. L’augment de tarifes es correspon amb la pujada de l’IPC, del 3,4%.

Pel que fa a l’Àrea de Territori, s’aprovarà la contractació del servei d’Unitat d’Intervenció Ràpida (UIR) per al manteniment de la via pública i dels edificis municipals a Sant Just Desvern. El valor estimat és de 5.305.555,69 euros, IVA exclòs. La licitació es dividirà en tres lots: manteniment i treballs en via pública, manteniment i treballs en equipaments i edificis municipals i manteniment correctiu i treballs d’asfaltatge. Així doncs, els licitadors podran optar a presentar-se en qualsevol dels lots, sense limitacions.

En aquest ple s’han presentat tres mocions, que se sotmetran a votació:

  • Moció del PSC sobre el finançament dels ens locals.
  • Moció del grup municipal del PP en defensa de la Constitució espanyola, la igualtat dels espanyols i el respecte a l’estat de dret i la democràcia.
  • Moció de Sant Just en Comú, presentada per urgència, sobre la regulació de l’ús dels dispositius mòbils per part del Departament d’Educació.

L’ordre del dia del ple de desembre de 2023 es pot consultar en aquest enllaç.