Xerrada informativa sobre la comunitat energètica Les Escoles: apunta’t a l’autoconsum compartit d’energia neta

Comunitat energètica Sant Just Desvern

Participa en el primer projecte d’autoconsum d’energia compartit amb la ciutadania de Sant Just Desvern

L’Ajuntament organitza una xerrada informativa a Les Escoles sobre la primera comunitat energètica de Sant Just. Serà dimecres 20 de desembre, a les 18.30 h. L’endemà de la xerrada s’obriran les inscripcions per apuntar-se a la comunitat energètica.

Es tracta d’un projecte que l’Ajuntament posarà a disposició de la ciutadania de Sant Just durant 2024, amb una prova pilot gratuïta d’un any.

Què és una comunitat energètica?

Consisteix en una cessió de part de l’energia elèctrica generada a partir d’una instal·lació fotovoltaica (de 60 kW de potència). En aquest cas, se situarà a la coberta de l’equipament municipal de Les Escoles.

Aquesta comunitat es constituirà de la mà d’Elecsum, una empresa de serveis energètics integrals especialitzada en el mercat de l’autoconsum fotovoltaic i les comunitats solars.

Qui hi pot participar?

Qualsevol persona empadronada al nucli urbà de Sant Just Desvern, amb un subministrament d’electricitat al seu nom (amb menys de 15 kW contractats). No cal ser propietari/a de l’habitatge, només cal que el contracte vigent estigui a nom de la persona sol·licitant.

Un procediment de concurs públic establirà les bases i els criteris per prioritzar l’elecció de les persones participants. En aquest primer projecte es prioritzaran els habitatges en edificis plurifamiliars, amb una reserva per a famílies en risc de vulnerabilitat energètica.

Per participar d’aquesta iniciativa no cal canviar de companyia elèctrica ni instal·lar cap aparell al punt de subministrament. L’energia es comparteix a través de la xarxa elèctrica existent i el repartiment es fa de manera telemàtica a partir del registre horari dels comptadors de cada participant. Així, en les factures es veu reflectit el descompte corresponent a l’energia consumida o la possible compensació pels excedents.

Més informació