Crida a la ciutadania per reduir el consum d’aigua domèstic

L’Ajuntament de Sant Just Desvern ha fet els deures i ha baixat un 60% el consum municipal  

El Govern de la Generalitat, davant l’agreujament de la sequera, ha activat un nou escenari: la preemergència. A més de comportar restriccions, és una crida per forçar l’estalvi abans d’arribar al llindar d’emergència (16 % d’aigua als embassaments) i així allunyar la posada en marxa de restriccions més crítiques que tenen un impacte directe sobre la vida de les persones i l’economia del país.  Actualment, els embassaments estan al 18 %.  

Es tracta d’un nou escenari, no contemplat en el Pla de Sequera, per aplicar mesures transitòries i d’adaptació de forma consensuada abans d’arribar a la declaració efectiva d’emergència.  

Entre gener i octubre de 2023 el consum d’aigua municipal (regs, fonts i equipaments), que representa el 9% del consum total de Sant Just, s’ha reduït un 60%. El consum domèstic, però, que suposa el  67,5% del consum total del municipi, no ha disminuït. Per això, cal que la ciutadania es responsabilitzi i actuï per tal de reduir el consum total de Sant Just, amb mesures com les que la Generalitat recomana a la campanya “L’aigua no cau del cel”.