Mas Lluí tindrà un equipament esportiu amb aparcament

Pavelló esportiu Mas Lluí - Sant Just

L’Ajuntament treballa en la construcció d’un nou pavelló esportiu per donar resposta a les necessitats d’entrenament i de competició dels clubs existents al municipi. La nova pista s’ubicarà a la zona d’equipaments del barri de Mas Lluí, al costat del Centre Cívic Soledat Sans.  

El projecte suposa també la construcció d’un aparcament amb un centenar de places, que garantirà l’estacionament de vehicles que accedeixin a aquest equipament municipal.

En aquesta franja, també està prevista la construcció d’un Institut-Escola a càrrec de la Generalitat, i el seu alumnat també es podrà beneficiar de les instal·lacions de la nova pista. 

Amb la nova pista esportiva, es vol donar resposta a la manca d’espais que pateixen els clubs esportius locals que han d’anar a entrenar fora de Sant Just per manca de pistes.

La previsió és que els clubs de bàsquet, futbol sala i handbol facin ús d’aquest nou espai, i la resta d’entitats continuïn fent ús dels pavellons de La Bonaigua, amb major disponibilitat d’espai pels equips de jugadors i jugadores. Aquests tres clubs apleguen uns 350 esportistes, que farien ús de la instal·lació durant les tardes d’entre setmana, i els caps de setmana per a competicions programades. 

Com serà el nou equipament esportiu? 

  •  Característiques: 2.000 m² amb una pista esportiva divisible en dos, graderia, 6 vestidors, un bar-cafeteria i paviment de parquet per modalitats esportives com gimnàstica, bàsquet i handbol, entre d’altres.  
  •  Sostenibilitat: Utilització de materials que garantiran un complet aïllament acústic, i climatització per evitar obrir portes i finestres en èpoques de calor. Les plaques solars permetran un ús sostenible de l’energia. L’alçada del pavelló serà la mateixa que la del Centre Cívic Soledat Sants, per tant, un edifici plenament integrat amb l’entorn natural. 
  • Mobilitat: Es fa un aparcament de 100 places entre el Centre Cívic Soledat Sant i el pavelló. Són les mateixes places que hi ha al CEM La Bonaigua, que té més serveis (més pistes, piscina, gimnàs, sales de fitness, etc.) 

Les hores de major utilització del pavelló seran les de la tarda. En cap cas al matí, quan pot haver-hi més tensions de trànsit.  

El nou contracte de l’X30 (anterior E30) millorarà la freqüència de pas i la capacitat dels busos, mantenint les mateixes parades. A més, aquesta línia s’estendrà fins a l’estació de Renfe de Sant Feliu de Llobregat.