El ple de novembre donarà compte de l’aprovació del Pla d’Acció Municipal 2023-2027

Ple municipal de Sant Just Desvern

Com cada últim dijous de mes, el 30 de novembre, a les 19 h, té lloc el ple municipal ordinari de Sant Just Desvern. Es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube i presencialment a la sala de plens de l’Ajuntament.

En aquest ple, es donarà compte de l’aprovació del Pla d’Acció Municipal (PAM) per al període 2023-2027. El PAM és el document que elabora el Govern municipal on es recullen objectius i s’assumeixen compromisos que contribueixen a definir el model de municipi i les polítiques municipals.

En aquesta ocasió, el PAM s’articula al voltant de 8 eixos estratègics, 60 objectius i 232 accions:

 • Eix 1: Sant Just, un municipi que es preocupa de la seva gent: inclusiu, divers, cohesionat, feminista, solidari i igualitari.
 • Eix 2: Un Ajuntament compromès amb la transparència i la participació, que ofereix serveis de qualitat i a l’abast de tothom.
 • Eix 3: Espais públics i equipaments municipals moderns, de qualitat i accessibles per a totes i tots.
 • Eix 4: Un municipi compromès amb la protecció de Collserola, i que fomenta el transport públic i la mobilitat segura, sostenible i accessible.
 • Eix 5: Sant Just, promotor d’habitatge, d’activitat empresarial i ocupació.
 • Eix 6: Un Sant Just que gestiona els recursos de manera sostenible, que s’adapta al Canvi Climàtic i que afronta el repte de la transició energètica.
 • Eix 7: Un municipi compromès amb l’activitat cultural, esportiva i comercial, orgullós de la marca “Sant Just”.
 • Eix 8: Sant Just Desvern, Ciutat Educadora i Amiga de la Infància.

Pel que fa a l’ordre del dia, es renovaran els representants dels municipis inclosos en l’àmbit del Consell Territorial de la Propietat Immobiliària de Barcelona. Es proposa designar l’alcalde de Sant Just Desvern, Joan Basagañas, com a persona per formar part d’aquest consell metropolità.

Per urgència, s’aprovarà definitivament el pressupost, després de desestimar la reclamació d’un particular. El pressupost per a l’any 2024, que ascendeix a 35.092.307,85 euros, s’havia aprovat inicialment al ple anterior.

També per urgència, s’aprovarà el conveni de delegació de la competència sobre protecció de legalitat urbanística a l’àmbit del Parc Natural de la Serra de Collserola per part de l’Ajuntament de Sant Just Desvern a favor de l’AMB i del seu protocol d’actuació. Es facilitarà a l’AMB tota la informació disponible en relació amb les infraccions denunciades, així com la col·laboració del personal municipal que sigui requerit per donar suport a l’activitat exercida per l’ens delegat.

S’han presentat tres mocions:

 • Moció que proposa la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), ERC i JUNTS per a la realització d’audiències públiques sobre temes d’interès general pel conjunt del veïnat i entitats de Sant Just Desvern.
 • Moció del grup municipal d’ERC en defensa de la contenció dels preus de lloguer i per fer efectiva la llei estatal 12/2023 pel dret a l’habitatge.
 • Moció del grup municipal de VOX de rebuig a l’amnistia als responsables del cop d’estat separatista l’any 2017.

L’ordre del dia del ple de novembre de 2023 es pot consultar el següent enllaç.