El ple de setembre aprovarà el conveni amb l’IMPSOL per construir una nova promoció d’habitatges de lloguer per a la gent gran

Ple municipal de Sant Just Desvern

Aquest dijous, dia 28, a les 19 h, se celebra el ple municipal ordinari corresponent al mes de setembre. Com de costum, s’hi podrà assistir presencialment o seguir en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Sant Just Desvern.

Nova promoció d’habitatge de lloguer per a majors de 60 anys

Un dels punts més destacats de l’ordre del dia és l’aprovació del conveni de col·laboració amb l’IMPSOL per a la sessió del solar del carrer Generalitat, 8, on s’hi construirà una promoció d’habitatge de lloguer per a la gent gran.

La promoció, al barri de Can Modolell, preveu la construcció de 42 habitatges de lloguer per a persones majors de 60 anys. Aquests habitatges se sumaran als 84 existents al Centre Social El Mil·lenari. 

Programa 3+6 per a l’ocupació laboral

L’Ajuntament de Sant Just Desvern es planteja la necessitat d’invertir recursos propis per assegurar que persones en situació d’atur puguin tenir accés a una orientació, formació i ocupació laboral de qualitat i estable, tal com estan fent diferents administracions per reduir l’atur.

En aquest context, es du a votació l’aprovació inicial de les bases de la subvenció del Programa 3+6, que ja s’ha implementat altres anys al municipi. Si es reprèn el programa, el Servei de Promoció Econòmica publicarà les ofertes d’ocupació a la plataforma XALOC.

Es tracta d’un programa ocupacional de caràcter integral i ja consolidat. Consisteix a facilitar que empreses de qualsevol naturalesa contractin, formin i orientin persones que es troben en situació de cerca de feina activa.

L’Ajuntament subvencionarà el programa durant nou mesos, i l’empresa beneficiària haurà de mantenir la relació contractual amb les persones participants com a mínim durant tres mesos més.

Préstec per al finançament del futur pavelló esportiu de Mas Lluí

De l’Àrea d’Economia, està previst sol·licitar un préstec a llarg termini per al finançament parcial de les inversions previstes al pressupost de 2023. L’import que es contempla és de 3.163.900 €, en el marc del programa de crèdit local de la Diputació de Barcelona, per tal de finançar el futur pavelló esportiu que s’ubicarà al barri de Mas Lluí.

La disposició del préstec serà d’un any a comptar des de la data de formalització del contracte, i la durada del contracte és de 10 anys, amb un sistema d’amortització trimestral.

Conveni urbanístic de col·laboració per al desenvolupament de la urbanització de Garrofers

Per urgència, entrarà l’aprovació del conveni urbanístic de col·laboració entre l’Ajuntament de Sant Just Desvern, l’Associació de Veïns de la Plana Bellsoleig i la Junta de Compensació de la UA2-Garrofers per al desenvolupament d’aquesta nova zona urbanística.

Per part de la Junta de Compensació UA2-Garrofers, es preveu redactar i promoure una modificació del pla parcial de la Bonaigua, per tal d’executar un vial de connexió del barri amb la rotonda de Can Mèlich, establir una densitat màxima per parcel·la i modificar l’ordenació de l’alçada màxima.

Mocions

Pel que fa a les mocions, se n’han presentat quatre:

  • Moció del grup municipal de VOX per preservar la seguretat en el nostre municipi.
  • Moció promoguda per la CAL i presentada pel grup municipal d’Esquerra Republicana Sant Just Desvern, en suport al Correllengua 2023.
  • Moció per implantar mesures resolutòries que millorin l’accés de les famílies a l’educació a les escoles de Sant Just Desvern, amb especial incís en l’escola bressol.
  • Moció de suport a l’exconseller Miquel Buch i el sergent Lluís Escolà.

Renúncia d’Aleix Abadia, regidor de la CUP

Per últim, el ple prendrà coneixement de la renúncia a l’acta de regidor d’Aleix Abadia, de la CUP, i es remetrà la certificació d’aquest acord a la Junta Electoral Central perquè expedeixi les credencials de la següent candidata en la llista, Anna Vilanova.

L’ordre del dia del ple municipal de setembre es pot consultar a través d’aquest enllaç.