La fotografia, protagonista del mes de juny a Sant Just Desvern

Juny fotogràfic

L’Agrupació Fotogràfica Sant Just es torna a bolcar per fer que el juny sigui el mes de la fotografia, una iniciativa que va començar el 2011 amb l’exposició “104 Mirades” als jardins de Can Ginestar. Exposicions, tallers i activitats fotogràfiques diverses tornen amb força després d’un període de baixa intensitat provocat per la covid.  

Acostar i difondre la fotografia entre la ciutadania és un dels objectius de l’entitat. Una difusió que traspassa fronteres i que passeja el nom del municipi per tot el món, gràcies al Concurs Internacional, al qual enguany dediquen dues exposicions.  

El tret de sortida del Juny Fotogràfic ha estat l’1 de juny a les 19 h a Can Ginestar, amb la inauguració de les dues exposicions:

  • Instagramers”, als jardins de Can Ginestar: 100 fotografies de veïns i veïnes fetes durant el darrer “Sant Just al Carrer”. 
  • XIV Concurs Internacional de Fotografia de Sant Just Desvern”, a la sala El Celler, amb les imatges premiades del darrer concurs, en el qual han participat més de 200 fotògrafs d’una quarantena de països, i que han presentat prop de 2.400 obres en les tres seccions que enguany plantejava el concurs: lliure color, lliure monocrom i tema especial (gent i paisatges, en color). En l’acte d’inauguració s’aprofitarà per fer el lliurament dels premis del concurs.  

I divendres 2 de juny s’inaugura la “Retrospectiva del Concurs Internacional de Fotografia de Sant Just Desvern”, al Centre Cívic Soledat Sans, que rememora els 14 anys del certamen, convertit ja en un dels clàssics de la fotografia internacional.

L’exposició recull imatges de cada un dels concursos, des que el 2009 es va convocar per primera vegada. En concursos com el de Sant Just Desvern, els fotògrafs poden presentar les seves millors obres per competir amb altres professionals i aficionats de tot el món. Els fotògrafs tenen l’oportunitat de mostrar el seu talent i creativitat, així com de rebre reconeixement i premis per les seves obres.

Els concursos de fotografia patrocinats per la International Federation of Photographic Art (FIAP) o la Photographic Society of America (PSA) són alguns dels certàmens més reconeguts i prestigiosos en el món de la fotografia. Aquestes entitats avalen les convocatòries de l’Agrupació Fotogràfica, que compta també amb el suport i el reconeixement de la Federació Catalana de Fotografia i de la Confederación Española de Fotografía.  

El Juny fotogràfic inclou també tallers i sortides fotogràfiques:

  •  El 3 i el 9 de juny es farà un Taller de “Light Painting”, una tècnica fotogràfica màgica i divertida. Significa literalment pintar amb llum, cosa que s’aconsegueix movent una font de llum mentre es fa una fotografia de llarga exposició, sigui per il·luminar un subjecte o un espai, o per il·luminar la càmera per “dibuixar”, o movent la mateixa càmera. La instructora serà Mabel Salgado i el taller consistirà en una classe teòrica, on explicarà els paràmetres que calen per treballar aquesta modalitat i la nocturna. Es parlarà del material que necessitem i es farà una demostració de com funcionen les eines. A la part pràctica hi haurà s’ensenyarà com il·luminar la model i com es fan esferes de llum, etc., i seguidament es facilitaran articles que podem trobar per casa o al basar i els alumnes podran fabricar les seves pròpies eines i dur-les a la pràctica. Més informació i inscripcions
  • El 17 de juny es farà un Taller de fotografia macro de flors. La fotografia macro és una tècnica de fotografia que se centra a capturar imatges de petits objectes a escala real o més gran, en detall. Aquesta tècnica permet als fotògrafs acostar-se als objectes i capturar detalls increïblement petits que no serien visibles a simple vista. La fotografia macro sol ser utilitzada per capturar imatges de plantes, insectes, detalls de la pell, flors i altres objectes petits. L’instructor serà el fotògraf Àlex Alonso i la classe teòrica es farà a La Vagoneta, mentre que la sessió pràctica es desenvoluparà a Collserola. Més informació i inscripcions
  •  L’11 de juny es farà una Sortida Fotogràfica a Vallbona de les Monges. Es quedarà de bon matí per anar a un espai especialment preparat on hi haurà unes hores per fer fotos d’ocells i petits rèptils en plena llibertat. La sortida inclou el dinar i, a la tarda, una visita guiada al Monestir. Més informació i inscripcions
  •  Taller de Pinta-cares el 18 de juny, en què l’Agrupació col·labora amb l’Ajuntament en una activitat que consistirà en un espectacle infantil, un Taller de Pinta-cares i on es muntarà un escenari fotogràfic per recollir les divertides imatges que resultaran de l’activitat.

L’Agrupació Fotogràfica Sant Just ofereix totes aquestes activitats a la ciutadania, desenvolupant un esforç notable que desitja que serveixi per promocionar i engrandir l’amor i l’afició a la fotografia.