El Butlletí del mes de juny destaca els resultats de les eleccions amb la victòria del PSC

Els resultats de les eleccions municipals del 28 de juny obren el Butlletí corresponent al mes de juny. La jornada electoral va registrar un 58,64%, 11 punts menys que en les anteriors. La llista del PSC ha estat la més votada (8), seguida d’Endavant Sant Just (2), Junts (2), ERC (1), Sant Just En Comú Podem (1), PP (1), CUP (1) i Vox (1). Les pàgines principals també recullen els noms dels regidors i regidores electes, així com una valoració dels resultats per part de cadascuna de les candidatures que han obtingut representació, i els resultats desglossats per col·legis electorals.

El Ple de Constitució de la nova corporació municipal serà el dissabte 17 de juny, a les 12 h, a la Sala Cinquantenari de l’Ateneu de Sant Just Desvern.

Altres articles d’aquest número és la distribució dels romanents, el seguiment de les obres al carrer Santa Teresa i al passatge Sant Lluís, així com l’inici de les obres de la nova deixalleria i del nou edifici de Protecció Civil; la cessió d’un solar a l’IMPSOL per construir una nova promoció d’habitatges de lloguer per a la gent gran i la instal·lació de nous sistemes de vigilància a La Bonaigua.

La festa per celebrar els ascensos de l’Hoquei Club Sant Just ocupen un espai destacat a l’interior i a la contraportada del Butlletí.

L’entrevista és al Jordi Amigó, arxiver municipal des de 1989, per explicar la vinculació de Sant Just amb la Xarxa Mai Més a través del conveni de cooperació amb l’entitat Amical de Mauthausen i altres cams i de totes les víctimes del nazisme d’Espanya, i de la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat.

Les activitats del Juny Fotogràfic, les visites de l’alumnat dels centres públics a l’Ajuntament, la sol·licitud de places per al nou curs escolar i un avanç de les propostes previstes per Festa Major són altres dels articles que inclou la publicació.

El tema central està dedicat a la mobilitat i es destaca que Sant Just duplica els desplaçaments amb bicicleta i patinet en 5 anys.

A l’agenda d’activitats trobareu les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere, les propostes del programa “Primavera d’Estiu” del mes de juny i el programa del Dia de l’Orgull LGTBIQ+, entre d’altres.