Fins al 17 d’abril es pot consultar el cens electoral

cens electoral

Amb motiu de la celebració de les eleccions municipals, el dia 28 de maig de 2023, l’Oficina del Cens Electoral ha obert el termini d’exposició de les llistes provisionals del cens, que es pot consultar fins al dia 17 d’abril, i es poden sol·licitar esmenes si hi ha errors.

Aquesta llista es revisa i actualitza periòdicament i s’utilitza per garantir que només les persones que compleixen els requisits legals puguin exercir el seu dret a vot. A Sant Just Desvern, en aquestes eleccions tindran dret a vot unes 15.000 persones, 2.000 més que a les anteriors eleccions municipals (l’any 2019).

La consulta del cens es pot fer de forma presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament (OAC), els dies laborables en horari de 9 h a 14 h.  Les persones interessades hauran d’identificar-se amb el seu document d’identitat o portar una autorització en el cas que facin la consulta en representació d’una altra persona.

El cens també es podrà consultar telemàticament al web de l’INE. Per fer aquesta consulta cal autentificar-se amb el sistema Cl@ve (certificat electrònic, DNI electrònic, clau pin o clau permanent).