Reduïm el malbaratament d’aliments a Sant Just: consulta la nostra guia

Guia per a la prevenció del malbaratament alimentari

L’Ajuntament de Sant Just Desvern fa temps que treballa per reduir el malbaratament alimentari al municipi.

Dels aliments que acaben a les escombraries, un 42% procedeix de les llars. La resta correspon a la fabricació (39%), distribució (5%) i un 14% al sector de la restauració. Això implica un desaprofitament de diners i recursos en un context on hi ha llocs al món on falten aliments.

L’ajuntament ha portat a terme un projecte de reducció del malbaratament alimentari a menjadors escolars, amb l’objectiu de recollir els menús excedents de la cuina de l’escola i repartir-los a persones amb necessitats socials.

Ara s’inicia una campanya per reduir els residus alimentaris domèstics al municipi. Per això s’estan visitant els establiments d’alimentació del municipi per explicar-los en què consistirà la campanya i lliurar-los exemplars de la Guia per a la prevenció del malbaratament d’aliments a les llars, que repartiran entre la clientela. També es muntarà un punt informatiu fix davant el Mercat, on es repartiran més exemplars d’aquesta guia.

Aquesta iniciativa està alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Concretament, contribueix a la fita 12.3, que inclou de forma explícita la reducció del malbaratament d’aliments, dins de l’ODS número 12, que pretén garantir modalitats de consum i producció sostenibles.

Qualsevol petita acció d’estalvi i canvi de comportament a l’hora de comprar, conservar i cuinar els aliments suposa un estalvi econòmic pel consumidor i té un efecte positiu multiplicador sobre l’estalvi d’aliments.

Podeu consultar la Guia per a la prevenció del malbaratament d’aliments a les llars aquí.