Dia Mundial de l’Aigua: accelerem el canvi per resoldre la crisi de l’aigua

Dia Mundial de l'Aigua

El Dia Mundial de l’Aigua (World Water Day) se celebra anualment el 22 de març com un mitjà per centrar l’atenció en la importància de l’aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible dels recursos d’aigua dolça.

L’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 22 de març de 1993 com el primer Dia Mundial de l’Aigua. Aquesta efemèride té com a objectiu accelerar el canvi per resoldre la crisi de l’aigua i el sanejament. I, com que l’aigua ens afecta a tots i totes, necessitem que tothom actuï.

Les Nacions Unides i els estats membres dediquen aquest dia a promoure activitats concretes dins dels seus països respecte als recursos mundials d’aigua. El Dia Mundial de l’Aigua 2023 té com a lema “Accelerem el canvi”.

L’Ajuntament de Sant Just Desvern és conscient que vivim en un planeta finit amb recursos limitats i que en el context local de sequera cal impulsar l’ús eficient de l’aigua i l’ús de recursos alternatius.