Ajornada l’activitat de plantació popular de 500 arbres a Mas Lluí

Ajornada la plantada d'arbres

A causa del Decret llei d’excepcionalitat per sequera que ha entrat en vigor a gairebé tot Catalunya, queda ajornada l’activitat de plantació popular de 500 arbres al barri de Mas Lluí, que estava prevista per diumenge 19 de març, a les 11 h i s’havia publicitat a la contraportada i a la plana 9 del Butlletí de març.

Aquest decret llei ha estat aprovat pel govern de la Generalitat de Catalunya a conseqüència dels 25 mesos sense pluges abundants a les capçaleres dels rius.

Sant Just Desvern és un dels 224 municipis en situació d’excepcionalitat per la greu sequera. S’implementaran restriccions diverses, com ara limitacions d’aigua per a usos agrícoles i industrials o la prohibició de reg de zones verdes. En aquest context, resulta inviable realitzar la plantació de l’arbrat al passeig del Camí de Can Gelabert, perquè amb la reducció del reg no se’n garantiria la supervivència.

Des de l’Ajuntament de Sant Just, volem donar exemple com a administració responsable a l’hora d’implementar aquestes restriccions. La ciutadania també haurà de prendre consciència i modificar els hàbits de consum d’aigua mentre duri l’excepcionalitat.

La plantada ajornada és fruit d’un conveni ja signat entre l’Ajuntament de Sant Just i Life Terra, una fundació que col·labora en la mitigació del canvi climàtic i ofereix serveis de restauració d’ecosistemes per compensar la petjada de CO₂. Està previst posposar la plantació d’arbres a la tardor, sempre que les condicions climatològiques ho permetin i el decret de sequera no segueixi activat.