Actuacions de neteja i retirada de canyes de la riera de Sant Just

Neteja de la riera de Sant Just

Durant aquests dies s’estan fent actuacions de neteja de la riera de Sant Just Desvern per tal de retirar les canyes que n’ocupen una bona part i que impedeixen que l’aigua circuli correctament. Els canyissars són plantes invasores que ocupen molt espai i que, si no es treuen, van envaint l’entorn.

Principalment, s’està fent l’actuació mitjançant una retroexcavadora giratòria per treure la canya, anivellar talussos i deixar una amplada prou correcta que millorarà la circulació de l’aigua.

Així, durant aquesta obra s’extrauran un total de 1.712 m² (aproximadament un 60% de tota la canya en els primers trams de la riera). Posteriorment, se n’enretiraran 1.093 m² més per completar tot el tram fins a Can Gelabert.

En total, s’han retirat 30 camions de canyes i rizomes per evitar que continuïn creixent en aquest espai. També s’ha fet sembra dels talussos. L’actuació es completarà amb plantació d’arbrat, la meitat del qual és fruit del conveni per a l’execució del projecte de millora paisatgística i ecològica de la riera de Sant Just signat fa un parell de mesos amb Red Eléctrica, que busca la retirada d’espècies al·lòctones invasores i la restauració amb espècies de ribera autòctones per tal de fomentar la biodiversitat.