El Punt d’Informació Energètica ja ha atès 150 consultes

Punt d'Informació Energètica

El Punt d’Informació Energètica és un servei municipal adreçat a la ciutadania per resoldre totes les qüestions relacionades amb el consum d’energia i la transició cap a un nou model energètic amb menys costos econòmics, ambientals i socials.

Des que es va posar en marxa l’abril de 2022, ha atès 150 consultes telefòniques i per correu electrònic. Gairebé la meitat de les consultes han estat sobre bonificacions i ajudes. També destaquen les trucades o correus sobre energia fotovoltaica. Altres tipus de consultes freqüents han estat sobre l’eficiència energètica, l’optimització de factures i l’autoconsum compartit i les comunitats energètiques.

Com em pot ajudar el Punt d’Informació Energètica?

Us recordem alguns dels serveis que s’ofereixen en aquest punt informatiu:

 • Interpretació de factures energètiques, informació sobre les noves tarifes, possibilitats d’optimització de potències contractades  i tramitació del bo social.

Informació sobre mesures que millorin l’eficiència energètica i el confort a la llar a través de pautes de comportament que permeten estalviar energia a la llar.

Informació respecte a la implementació de les energies renovables a les llars, com ara instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum individual o col·lectiu, possibilitats d’autoconsum compartit, comunitats energètiques  o participació en projectes amb finançament col·lectiu, així com assessorament sobre els permisos i tràmits relacionats.

Informació sobre les subvencions i ajuts existents relacionats amb instal·lacions d’energia renovable (bonificacions de tributs municipals com l’IBI, ICIO, IAE…) i l’eficiència energètica a la llar.

Informació sobre instal·lacions i projectes municipals en l’àmbit energètic així com l’empresa pública d’energia metropolitana (Barcelona Energia).

Com contacto amb el Punt d’Informació Energètica?

Podeu trucar al telèfon 633 439 802, els dijous de 12 a 14 h i de 16 a 18 h, o enviar un correu electrònic a puntenergetic@santjust.cat amb la vostra consulta.