L’Ajuntament fa una aportació de 3.000 euros per ajudar les zones afectades pel terratrèmol de Turquia, Síria i el Kurdistan

Aportacions terratrèmol de Turquia, Síria i el Kurdistan

L’Ajuntament de Sant Just Desvern ha fet una aportació de 3.000 euros al Fons Català de Cooperació que donarà suport a la població civil de les zones afectades pel terratrèmol de Turquia, Síria i el Kurdistan.

Sobre el terratrèmol

Diversos terratrèmols van sacsejar el sud de Turquia, Síria i el  Kurdistan a primera hora del matí del 6 de febrer. Fins ara, s’han registrat més de 37.000 víctimes mortals, milers de ferits i nombrosos danys materials. Milers de persones s’han quedat sense llar a ple hivern, la zona pateix una epidèmia de còlera i les autoritats temen que el nombre de víctimes continuï augmentant, mentre van fent tasques de rescat.

L’epicentre ha tingut lloc a les províncies d’Ekinozu i Kahramanmaras i ha afectat una àrea d’uns 400 km al voltant, que inclou grans ciutats de Turquia i el Kurdistan com Gaziantep, Adana, Hatay, Diyarbakir on viuen prop de 12 milions de persones, de les quals més de dos milions són refugiats sirians. El terratrèmol també ha afectat el nord-oest de Síria, les províncies d’Alep, Idleb, Latakkia, Tratous i Hama, també com la regió de l’administració autònoma del nord i est de Síria-Rojava, les ciutats d’Afrin i Kobane.

Cal destacar que aquesta nova emergència es produeix en uns territoris castigats per la guerra i les agressions militars on hi ha milions de persones en situació de desplaçaments forçats amb grans necessitats humanitàries i amb tendència clara a agreujar-se. Turquia acull uns 3,6 milions de refugiats sirians, la majoria dels quals viuen a la zona afectada. A Síria els camps de refugiats palestins també s’han vist greument afectats. 

Com puc col·laborar?

A continuació us deixem els enllaços de diverses organitzacions que són al terreny per si hi voleu col·laborar: