Acte de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust

acte commemoratiu víctimes de l'holocaust

Divendres 27 de gener és el Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust i de Prevenció de Crims contra la Humanitat, i a Sant Just Desvern es farà un acte commemoratiu a les 17 h Les Escoles (carrer Montserrat, 2).

En què consistirà l’acte?

A les 17 h, es llegirà el manifest de l’Associació Amical Mathausen i  a continuació es podrà visitar la mostra “Resistents i deportades” (ubicada a la primera planta de l’equipament), cedida per la mateixa associació.

L’exposició tracta sobre la història de la resistència i la deportació femenina, a partir de la trajectòria de dones de diferents nacionalitats d’Europa, amb especial èmfasi en els dones republicanes espanyoles i en la història i evolució del camp de Ravensbrück. El contingut de la mostra combina informació històrica amb textos i dibuixos extrets d’obres de les pròpies deportades

També es podrà visitar El Refugi, símbol de la resistència i testimoni de la memòria històrica del nostre municipi. El refugi es va construir després dels bombardejos de març del 1938, durant la Guerra Civil. Aquell any, Sant Just Desvern va patir quatre atacs.

Lectura del manifest commemoratiu en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust al Ple Municipal de gener

Dijous, 26 de gener, es llegirà el manifest del Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust i de Prevenció de Crims contra la Humanitat al Ple Municipal Ordinari, que es podrà seguir en directe o presencialment a partir de les 19 h.