Franja de protecció contra incendis a tot el perímetre municipal

L’Ajuntament, a través de l’empresa Servinatura, ha començat els treballs de desbrossament de les franges de protecció contra incendis al voltant del nucli urbà del municipi.

Les franges de baixa combustibilitat redueixen el risc de propagació dels incendis, protegint el bosc, les persones i els béns.

Al terme municipal de Sant Just Desvern, es tracta d’una franja de fins a 25 metres lliures de vegetació arbustiva, i amb una limitació del nombre d’arbres, d’acord amb la delimitació aprovada pel Ple de l’Ajuntament del 23 de desembre de 2020.

Aquests treballs de manteniment tindran una durada aproximada d’un mes i consisteixen en netejar la part mes baixa del bosc triturant les restes vegetals, desbrossant i seccionant plantes i arbustos, amb l’ús de moto serra per esporgar les branques baixes o els arbres caiguts.