Sant Just prepara un “Novembre Lila” amb accions feministes, de sensibilització i de denúncia

El mes de novembre es presenta farcit d’activitats i propostes que tenen les dones com a protagonistes, com a eix vertebrador i com a destinatàries principals.

Els dies 4 i 5 una delegació de dones de Sant Just participa en el 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat que tindrà lloc a l’Auditori de Cornellà de Llobregat sota el lema “We are one. Som una”. És un espai de debat i reflexió i que, en aquesta edició, se centrarà en sis àmbits: violència masclista, empoderament sexual i reproductiu. salut, maternitats, dones en el futur del treball i trajectòries vitals de les dones.

Aquest mes el Consell Municipal de les Dones també compleix 20 anys de trajectòria fent seguiment de les polítiques i accions en favor de la igualtat. Més de 150 dones hi han estat vinculades, en un moment o altre al llarg d’aquestes dues dècades aportant idees, creant debat, posant l’accent en les desigualtats, en les necessitats reals de les dones,  proposant accions i assessorant l’Ajuntament per impulsar accions que contribueixin a superar estereotips, a defensar els drets de les dones, coeducatives, de sensibilització i que posin al servei de les dones en general, però especialment a les víctimes de violència masclista, serveis i recursos específics.

Per celebrar-ho, s’ha organitzat una jornada de taules rodones entorn el naixement, la consolidació i el futur del Consell, però que, alhora, també vol ser un homenatge i un agraïment a totes aquestes dones que han participat o encara participen de forma activa.

Els dies 18, 19 i 20 serà el torn de les II Jornades Feministes que es faran al Casal de Joves, i que han comptat amb el suport del Consell Comarcal del Baix Llobregat en el marc del Programa Comarcal de Suport per un nou Impuls Social i Econòmic.

Seran tres dies amb xerrades, tallers, espectacles i exposicions que giraran entorn cinc eixos: economia feminista, dones TECH, dones migrades i racialitzades, violències masclistes i salut mental i esport femení.

El 24 novembre Sant Just torna a fer una crida a la ciutadania per sumar-se a l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere que es farà a les 18 h a la plaça Verdaguer. Es farà la lectura del manifest i de textos feministes a càrrec de l’alumnat de l’Institut Sant Just i amb la participació de la coral Coraggio.

El programa del Novembre Lila recull també altres propostes en clau feminista com presentacions de libres, tallers d’autodefensa digital, actes literaris i exposicions.

Podeu consultar el programa a santjust.cat