Dijous se celebra un ple extraordinari per acordar les ordenances i els pressupostos del 2023

sala de plens ajuntament de sant just

Dijous 20 d’octubre, a les 19 h, se celebra el ple municipal extraordinari per aprovar les ordenances i els pressupostos de l’any vinent, que es debatran conjuntament en un únic ple per primera vegada. D’aquesta manera, es tractaran simultàniament els ingressos (ordenances fiscals) i les despeses (pressupostos).

Pel que fa als ingressos, l’Ajuntament ha decidit congelar totes les taxes de la ciutadania, ja que estem en un context de contenció fruït de la crisi provocada per la guerra a Ucraïna i l’alça de preus. Així doncs, no s’apujarà l’IBI i es congelaran tots els impostos. A més, les aportacions econòmiques de l’Estat creixen un 3%, fet que compensa aquesta congelació de les taxes.

D’altra banda, per mitigar els efectes de la crisi, s’incrementarà la despesa social i en serveis a les persones, així com les despeses d’activitats dels programes de cultura.

El pressupost de l’any que ve també contempla la creació d’11 places noves. Amb l’obertura de la nova escola bressol municipal, Mainada, es contractaran 8 educadors/es i 1 conserge. També es crearà una nova figura d’educador/a social per reforçar els serveis socials de l’Ajuntament, així com una nova plaça d’agent de la Policia Local.

Un altre punt a destacar és que gràcies a l’amortització de deute, que es va dur a terme el juliol del 2022 amb el romanent de tresoreria, s’ha reduït de manera molt significativa la despesa per devolució de préstecs.

El ple serà presencial i obert al públic. Es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament.