Signat el conveni entre el Ministeri i la Generalitat per construir el carril bus de la B-23

signatura conveni B-23

Divendres es va presentar el conveni entre els governs espanyol i català per a la creació del nou carril bus de la B-23 en una roda de premsa al Consell Comarcal del Baix Llobregat amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez; el secretari general del Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, i el secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores. La Generalitat i l’Estat signaran el traspàs definitiu de la B-23 a la tardor. L’Alcalde, Joan Basaganyas, i la Consellera de Mobilitat del Consell Comarcal i regidora de Sant Just, Laia Flotats, també van assistir a la signatura del conveni.

La creació d’aquest carril bus entre Sant Feliu de Llobregat i l’avinguda Diagonal tindrà 7 quilòmetres de llargada. Ajudarà a descongestionar el trànsit en hora punta i facilitarà la mobilitat sostenible dels 700 autobusos diaris que circulen per aquesta via d’entrada a la ciutat. Les obres afavoriran la connexió en autobús entre Sant Just Desvern i Barcelona mitjançant les línies interurbanes E30, L61 i L64. Tindran un cost de 19,2 milions d’euros i es finançaran amb els fons europeus Next Generation. Està previst que les obres comencin l’any vinent i que el carril bus es pugui posar en funcionament el 2024.

Més informació