858 menús solidaris repartits durant el primer semestre de 2022 a Sant Just

Sant Just aprofita el menjar

El Programa “Sant Just aprofita el menjar” és un projecte de l’Ajuntament que, des del 2015, busca prevenir el malbaratament alimentari aprofitant els menús excedents dels menjadors escolars i les residències del municipi. El servei el presta Solidança, que reparteix els aliments a persones amb menys recursos o en situació de dependència.

La campanya compleix amb un doble objectiu, proveir de menjar les persones que més ho necessiten i evitar el malbaratament alimentari i la generació de residus, i engloba diferents departaments municipals, com són els àmbits de Medi Ambient o de Benestar Social.

L’any passat es van repartir 1.761 àpats solidaris i es van reaprofitar 352 kg d’aliments. Durant el que portem d’any, hi han participat les tres escoles públiques de Sant Just, l’Escola Bressol Municipal Marrecs i la residència Vitàlia, i s’han aprofitat 858 menús excedents dels seus menjadors.

A l’estiu, com que les escoles estan tancades, només es recolliran excedents d’aliments de la residencia Vitàlia. A partir del setembre, es reprèn la recollida de menús solidaris a tots els centres.