El punt d’informació energètica de Sant Just rep una vintena de consultes des de la seva posada en funcionament

A finals d’abril es va posar en funcionament el Servei d’Informació Energètica adreçat a la ciutadania per a totes les qüestions relacionades amb el consum d’energia i la transició cap a un nou model energètic amb menys costos econòmics, ambientals i socials.

En aquest període s’han rebut una vintena de consultes vinculades principalment a bonificacions i ajudes i a l’optimització de factures.   Altres qüestions plantejades han estat sobre autoconsum compartit i comunitats energètiques, eficiència energètica o energia fotovoltaica.

Us recordem alguns dels serveis que s’ofereixen en aquest punt informatiu: 

 • Interpretació de factures energètiques, informació sobre les noves tarifes, possibilitats d’optimització de potències contractades  i tramitació del bo social.

• Informació sobre mesures que millorin l’eficiència energètica i el confort a la llar a través de pautes de comportament que permeten estalviar energia a la llar.

• Informació respecte a la implementació de les energies renovables a les llars, com ara instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum individual o col·lectiu, possibilitats d’autoconsum compartit, comunitats energètiques  o participació en projectes amb finançament col·lectiu, així com assessorament sobre els permisos i tràmits relacionats.

• Informació sobre les subvencions i ajuts existents relacionades amb instal·lacions d’energia renovable (bonificacions de tributs municipals com l’IBI, ICIO, IAE…) i l’eficiència energètica a la llar.

• Informació sobre instal·lacions i projectes municipals en l’àmbit energètic així com l’empresa pública d’energia metropolitana (Barcelona Energia).

Més informació al telèfon 633 439 802, els dijous de 12 a 14 i de 16 a 18 h, o per correu electrònic a puntenergetic@santjust.cat