150 persones van assistir el passat 26 de setembre a la jornada “L’FP Dual i el Certificats de Professionalitats: una oportunitat per a persones i empreses” que va organitzar el Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Just Desvern a l’Institut Algueró, amb el suport i la participació de la Fundació Privada GREMI de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya. L’acte va comptar amb la presència de l’Alcalde Joan Basagañas, de la regidora d’Empresa i Ocupació, Isabel Darder, i del conseller de Règim Interior, Desenvolupament Econòmic, Estratègic i Agrícola del Baix Llobregat, Fernando Vicente.
Aquesta activitat va permetre el foment de l’establiment dels convenis de Certificats de Professionalitat i Formació Professional Dual entre centres educatius i empreses de la comarca del Baix Llobregat, amb la presència de persones representants de 50 empreses (26 d’elles de Sant Just Desvern), 35 centres educatius, 13 Administracions Públiques i 7 fundacions.
La finalitat principal de la jornada va ser sensibilitzar les empreses perquè s’impliquin cada cop més davant la realitat d’una formació totalment dualitzada; i comentant els reptes i les oportunitats que comporta el ser corresponsables de la formació de talent. En aquest acte es va poder compartir informació i experiència amb persones expertes del sector educatiu i empresarial, així com recollir de primera mà què pensen les empreses i l’alumnat participant en pràctiques de format dual, posant a l’abast una oportunitat de networking entre els centres d’FP i l’entorn econòmic i social, facilitant la creació de sinèrgies per establir convenis de col·laboració.
La jornada va incloure una taula rodona per explicar els beneficis i les facilitats de formar part d’aquests convenis, amb la moderació de la directora-gerent de la Fundació BCN Formació Professional, Neus Pons, i la participació del president del Consell Econòmic i Social de Barcelona, Francesc Castellana; el sociòleg i expert en Formació Professional, Oriol Homs; i el president de la Comissió de Formació de Foment del Treball, Manuel Rosillo.
En una segona taula rodona es van compartir experiències viscudes per estudiants i empreses que han participat en pràctiques en modalitat dual. En aquest sentit, les estudiants presents van fer les pràctiques com a mecànica tornera, troqueladora, i desenvolupadora web i ciberseguretat, visibilitzant així les dones en sectors masculinitzats. D’altra banda, tres empreses de Sant Just Desvern com TGW Ibérica Sistemas Logísticos, Especialidades Eléctricas Coma i TECFLUID van compartir el seu testimoni com a centres de treball receptors d’alumnat en pràctiques.