Accent Social i En Bici Sense Edat promouen l’envelliment actiu de les persones usuàries del SAD de Sant Just

En bici sense edat Sant Just

L’entitat de voluntariat En Bici Sense Edat i Accent Social han signat un conveni perquè les persones usuàries del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) de Sant Just Desvern, que viuen en soledat, puguin gaudir de passejades per la ciutat amb tricicles elèctrics, especialment adaptats per a la gent gran.

Aquesta activitat, que es realitza per primera vegada en un SAD, promou l’envelliment actiu i fomenta tant la salut física com emocional dels i les usuàries. A més, permet a les persones grans, connectar amb la sensació d’anar amb bicicleta, quan ja no ho poden fer de forma autònoma. Alhora, gaudeixen de l’aire lliure, surten de casa seva i activen el seu cos mentre conversen entre elles i es relacionen amb els voluntaris que duen a terme l’activitat.

Com explica la Cap de Servei del SAD de Sant Just Desvern, la Lorena Cifuentes, “És molt positiu que les persones grans que viuen soles tinguin l’oportunitat de fer activitats com aquesta, ja que milloren el seu estat anímic, al mateix temps que estableixen noves relacions”. Així ho reforça  la usuària del SAD i beneficiària de l’activitat, la Teresa:La passejada m’ha fet sentir especialment contenta perquè he pogut veure la ciutat des d’una nova perspectiva. He pogut conversar, mentre gaudia de l’aire lliure.

Per En Bici Sense Edat, les passejades són beneficioses per les persones grans perquè també contribueixen a reforçar el sentiment de pertinència a Sant Just Desvern: “Amb aquest voluntariat, la gent gaudeix del municipi i socialitza, aspectes claus pel benestar emocional de les persones. Aquests elements també són essencials en l’acompanyament dels usuaris i usuàries d’Accent Social. En aquest sentit, estem molt satisfets de col·laborar amb ells”, ha explicat el Coordinador d’En Bici Sense Edat del municipi, en Carles Sánchez.

A més de millorar la qualitat de vida de les persones grans, i segons la delegada social d’Accent Social, la Montse Parés, la iniciativa també busca afavorir els vincles intergeneracionals entre els voluntaris i les persones usuàries: “Els usuaris i usuàries són els autèntics protagonistes de les passejades i la peça clau d’En Bici Sense Edat, per això s’enfoca l’activitat en ells. Busquem que gaudeixin dels seus barris mentre enforteixen la seva pròpia xarxa comunitària amb gent de diferents edats, contribuint a evitar l’aïllament i la soledat no desitjada”.

Amb la vocació de seguir acompanyant a les persones usuàries en el seu dia a dia, Accent Social suma aquesta col·laboració a la resta d’iniciatives que desenvolupa en favor del seu benestar.