Aquest divendres s’estrena el projecte teatral i musical “La vall entre els teus braços” al Casal de Joves de Sant Just

El Casal de Joves acollirà aquest divendres l’estrena de “La vall entre els teus braços”, una obra de teatre musical de nova creació, escrita i dirigida pel dramaturg santjustenc Daniel M. Tarazaga. Aquesta activitat cultural s’emmarca en les Festes de Tardor de Sant Just Desvern i el públic tindrà tres sessions, a les 18.30 h, a les 20 h i a les 21.30 h, de submergir-se en aquest relat de memòria, guerra i redempció. Les entrades, amb un preu de 7 euros, es poden adquirir a través de la plataforma Entrápolis. 

L’espectacle, ambientat en la Guerra Civil Espanyola, ofereix una mirada íntima i emocionant sobre la memòria històrica del municipi i les vivències dels seus habitants en temps de conflicte. Amb la combinació de text i música original, aquesta obra ret homenatge al Sant Just d’abans i a les històries que han forjat el seu present. El projecte ha comptat amb el suport de Jordi Amigó de l’Arxiu municipal i de Maria Quintana del Centre d’Estudis Santjustencs.

L’obra, guanyadora de les beques de creació artística de l’Ajuntament, segueix la història d’en Jordi, un jove que, en trobar el diari de la seva besàvia Mercè escrit durant la guerra, s’endinsa en els records familiars de pèrdua, supervivència i sacrifici. A mesura que llegeix, en Jordi reflexiona sobre la seva pròpia identitat i com el passat ha influït en la seva vida, en un viatge profund per entendre la relació entre el passat i el present. Amb un fort component emotiu, l’obra destaca la importància de preservar la memòria històrica i ens convida a recordar i confrontar els episodis més dolorosos de la nostra història per poder avançar cap a la reconciliació i la pau interior.

“La vall entre els teus braços” és un projecte que vol fer partícip tot el poble, no només com a públic, sinó com a protagonistes indirectes a través de les històries reals dels seus avantpassats. Tal com explica el seu autor, “només mor allò que s’oblida”, i aquesta obra és un homenatge perquè la memòria de Sant Just perduri per sempre. Tarazaga, qui actualment es troba cursant estudis de Direcció i Dramatúrgia, veu aquest projecte com una gran oportunitat personal i professional: “Aquest projecte és una manera de materialitzar el meu amor pel meu poble i els seus veïns. És un repte que vull desenvolupar amb cura, fent justícia a la història que Sant Just mereix recordar.” 

El projecte ha rebut la implicació de múltiples talents locals, des del disseny gràfic fins a l’escenografia, destacant la transversalitat i la col·laboració entre diferents disciplines artístiques.