La IX Nit de Sant Just al Carrer de dissabte i el Sant Just al Carrer de diumenge, plats forts del 2n cap de setmana de les Festes de Tardor

Després de l’èxit de la primera setmana de celebració, les Festes de Tardor de Sant Just continuen aquesta setmana amb més activitats, amb una programació que viurà els punts més forts, una vegada més, dissabte amb la IX Nit de Sant Just al Carrer i l’endemà, diumenge, amb el Sant Just al Carrer durant el matí i el migdia.

Abans del cap de setmana, els actes continuen amb l’impuls de l’Ajuntament i la implicació del teixit associatiu de les entitats locals. Demà dimarts, el Centre d’Estudis Santjustencs organitza a les 19 h a L’Ateneu, la conferència “L’extrema dreta a Europa d’avui II”, a càrrec de l’escriptor i historiador Ferran Gallego, professor de la UAB i doctor en Història Contemporània. I, dimecres, a les 18 h, tindrà lloc l’actuació del grup La Comarcal, de música folk i tradicional, al Centre Social El Mil·lenari.

Jornada Envelliment Just. Un país per a totes les edats

Dijous de 9 a 18 h serà el torn de la jornada de debats i propostes a L’Ateneu amb el títol “Envelliment Just. Un país per a totes les edats”, organitzada per l’Associació Sumeris i l’Ajuntament de Sant Just Desvern, una trobada centrada en la importància de repensar la longevitat i com aconseguir un envelliment digne i ple de sentit en una societat on l’esperança de vida és cada cop més llarga. Una jornada que es vertebra al voltant de tres pilars com la reflexió personal, com viure i on viure, i les noves oportunitats que es poden generar amb l’edat.

Divendres, a les 18.30 h, Òmnium Cultural proposa “La nit estelada”, la caminada popular fins a la Penya del Moro des del Coll de Can Solanes, i a Les Escoles, oportunitat de veure, en tres sessions, a les 18.30 h, a les 20 h i a les 21.30 h, l’obra de teatre musical “La vall entre els teus braços” de Daniel M. Tarazaga, obra guanyadora de les beques de creació artística de l’Ajuntament. L’entrada té un preu de 7 euros i es pot adquirir a través de la plataforma Entrápolis.

La programació de dissabte s’iniciarà al barri de Mas Lluí, amb espectacles, tallers i activitats familiars d’11 a 14 h, i de 14 h a 17 h, amb el dinar popular i el bingo al carrer de Maria Montessori a benefici de la Marató de TV3, actes organitzats per l’entitat veïnal d’aquest barri de Sant Just.

D’altra banda, a les 12 h, s’inaugurarà a l’Espai MercArt, “El món i l’altre”, en el marc de la 7a edició de Mons, que gaudirà també de portes obertes de 18 a 23 h amb motiu de La Nit de Sant Just. Tot seguit, a les 12.30 h, hi haurà una sessió de música, en format de vermut electrònic, amb El Cub.

Dissabte també a les 17 h, a L’Ateneu, proposta de teatre musical amb “Rosaris, purpurina i acció”, una obra esbojarrada inspirada en “Figues, estels i romesco”. La segona sessió serà l’endemà diumenge a les 19 h. L’entrada general té un preu de 15 euros, mentre que la de persones associades i menors de 30 anys és de 10 euros.

IX Nit de Sant Just al Carrer

Dissabte de 18 a 24 h és el torn de la IX edició de la Nit de Sant Just al Carrer. Les botigues de Sant Just sortiran al carrer i estaran obertes fins a la mitjanit, als carrers Bonavista, Raval de la Creu, de la Creu, de l’Ateneu i les places d’Antoni Malaret i Amigó i del Mercat. No hi faltarà la gastronomia amb diferents punts de restauració on poder assaborir unes bones tapes i propostes culinàries de la mà de la restauració local. I, a més a més, es podrà gaudir en diferents escenaris i a la fresca de diverses activitats familiars i per al públic general, així com atractives propostes musicals, de dansa, màgia, entre d’altres.

Així, al Claustre de Les Escoles, s’ha programat a les 18 h l’espectacle “La nit i el lleó”, recomanat per a infants a partir dels 7 anys; de 18 a 21 h, jocs de carrers com Andròmines, també per a nens i nenes de més de 7 anys; i a les 21.15 h, concert de Mel & Jan.

A la plaça Antoni Malaret i Amigó, tindrà lloc a les 19 h la inauguració de l’escultura en homenatge a l’actor Guillem Jiménez, obra de Josefina Abellán i de Concepció Gómez “Bori”. Al mateix indret, de 20.30 a 23 h, estan previstes actuacions musicals de diversos registres, com música clàssica amb un trio de flautes travesseres amb Neus Herranz, Txell Puiggròs i Mariona Sales; dansa urbana fusió amb Jesús Castellanos; concert de Janira Romero i Carles Gutiérrez; dansa hip hop amb Jesús Castellanos, Paloma Aracena i Víctor Castillo; i música pop-rock i cançons actuals “I’MOON” amb Roberto Damson i Daniela Fumadó. La cloenda, de 23 a 24 h, amb PD Carles i la Festa dels vuitanta a la fresca.

A l’escenari del Passatge del Mercat i al carrer de la Creu, a les 19.30 h començarà “Broadway Girl”, a càrrec de la soprano Gisela Villamayor i el pianista Jordi Romero. A les 21.30 h serà el torn del concert de Reggae Soul. A la plaça del Mercat, actuarà de 20 a 23 h DJ Álvaro, i al carrer Bonavista amb el carrer de la Creu hi haurà de 19 a 22 h, el Photocall 360, i altres activitats.

I al Complex Esportiu Municipal La Bonaigua, amb el nou horari d’hivern de 24 a 4 h, concert de Festes de Tardor amb la DJ Trapella, i també amb DJ Ferry. Entrada gratuïta, amb aforament limitat.

Sant Just al Carrer

El darrer dia de les Festes de Tardor de Sant Just, diumenge, s’encetarà amb les matinades de 8.30 a 10 h amb la Colla Gegantera i la Colla del Drac de Sant Just, amb inici a la plaça Maragall i recorregut pels carrers Major, del Pilar, de la Creu, Raval de la Creu, Bonavista, Badó, plaça Campreciós, plaça Jacint Verdaguer, carrers Carles Mercader i Miquel Reverter, i avinguda de la Indústria.  

I de 10 a 14 h, és el torn de Sant Just al Carrer, amb paradetes, actuacions i activitats a l’avinguda de la Indústria per quart any consecutiu, consolidant aquesta ubicació. Una vegada més, els santjustencs i santjustenques sortiran al carrer per gaudir d’un mercat a l’aire lliure, amb la presència d’entitats, col·lectius, infants, joves i artesans.