Les Festes de Tardor de Sant Just afronten aquest cap de setmana el Correllengua, el Correfoc i la Diada Castellera

Després de la celebració de diverses activitats al llarg de la setmana, les Festes de Tardor de Sant Just Desvern arriben al seu primer cap de setmana.

Avui, a les 20 h a La Vagoneta, en el marc del cap de setmana cultural que organitza la Casa d’Extremadura, l’exregidora de l’Ajuntament de Sant Just i actual secretària d’Igualtat i Oportunitats de la Generalitat de Catalunya, Gina Pol Borràs, llegirà el pregó que donarà pas a l’actuació del grup de ball de Raquel Rubiales. En finalitzar aquesta, hi haurà un aperitiu català.

També aquest divendres a les 21 h, Les Escoles acull el concert solidari de les Festes de la Tardor amb l’actuació del Duet Folk Pir, que oferirà música i ball folk. El preu de l’entrada serà de 10 euros i hi haurà servei de bar. La recaptació anirà destinada als projectes de Sant Just Solidari.

Correllengua

Demà dissabte tindrà lloc el Correllengua d’enguany, amb el lema “Llengua, cultura i llibertat”, amb activitats al carrer, vermut musical i dansa amb el grup de folk All Foll, a partir de les 11 h al carrer Bonavista, davant el Mercat, organitzat per la CAL de Sant Just.

El cap de setmana cultural de la Casa d’Extremadura continuarà dissabte a les 12 h amb la paella, que requereix inscripció prèvia, per a les persones associades a l’entitat i convidades  la plaça de la Pau.

Aquest dissabte a les 19 h, a la Sala del Cinquantenari de L’Ateneu, se celebrarà el concert de Barbot, amb una desena de cançons entre pop i jazz que exploren com les emocions i els pensaments s’entrellacen. Una actuació de Xavier Bargués al piano i a la veu; Joan Urpinell a la guitarra elèctrica; Jeppe Rasmussen al saxo soprano; David Carcelén a la bateria; i Esteve Martínez al baix elèctric, organitzada per L’Ateneu de Sanbt Just Desvern i el col·lectiu OnAir Jazz Series.

Correfoc de Festes de Tardor

El primer dissabte de les Festes de Tardor es clourà amb el Correfoc a partir de les 21 h amb inici a la plaça Verdaguer, amb el Drac de Sant Just, els Dimonis Apagallums de Camablanca, els Diables de Castellbisbal, el Drac de Gavà i el Drac de Sant Feliu. El recorregut del Correfoc serà plaça Verdaguer, carrers Anselm Clavé, Font, Hereter, Tudona i acabarà a l’esplanada del Casal de Joves.

Portes obertes a Can Ginestar i Diada Castellera

La programació d’aquest diumenge començarà amb una jornada de portes obertes a Can Ginestar, amb la narració de contes per a infants a partir de 3 anys a les 11 h als jardins de Can Ginestar, a càrrec de Rosa Pinyol. A la mateixa hora, Puri Martín oferirà el taller “Com es fa un retaule?” a l’aula dels Tallers d’Arts Plàstiques. A les 12 h es farà una visita guiada a l’exposició “El sentit d’una vida” de la mà de l’artista Puri Martín al Celler de Can Ginestar. Finalment, de 12 a 14 h, tindrà lloc la Diada Castellera amb la participació de la Colla Castellera d’Esplugues, els Castellers de Lleida, els Bordegassos de Vilanova i els Sagals d’Osona. A més a més, es podrà visitar l’exposició “Ibers. La Penya el Moro” a la Sala CIM de Can Ginestar i la mostra sobre Carme Junyent a la Biblioteca Joan Margarit.

El cap de setmana cultural de la Casa d’Extremadura finalitzarà diumenge a les 12 h a la plaça de la Pau amb diverses actuacions i un aperitiu extremeny. I el primer cap de setmana de les Festes de Tardor de Sant Just Desvern es clourà, a partir de les 18 h, amb l’espectacle familiar “El peix irisat” de la companyia Tanaka Teatre a la Sala del Cinquantenari de L’Ateneu. L’animal més bonic de l’oceà es troba sol. Per què els altres peixos no volen jugar amb ell? Descobreix amb ell i els seus amics la importància de compartir, ser valents i ajudar els altres, en aquesta aventura submarina en família! El preu de l’entrada és de 5 euros.

Més informació al Programa de les Festes de Tardor 2024