Avui, primera xerrada a Sant Just del nou cicle “Ciutats Defensores dels Drets Humans”

Aquest mes d’octubre es reprenen les xerrades amb persones defensores dels Drets Humans arreu del món, un projecte en el qual participen 28 municipis i institucions catalanes com el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat.

En aquest nou cicle, Sant Just rebrà avui 1 d’octubre la Nickie Azzam, que parlarà de la situació actual que es viu en aquest territori. La Nickie Azzam pertany a la Comunitat Palestina de Catalunya (palestina.cat), una organització que lluita per l’autodeterminació del poble palestí i contra el genocidi de Gaza. Com a entitat han portat al Tribunal Suprem, per exemple, la sol·licitud de mesures cautelars per parar les relacions armamentístiques amb Israel.

La Nickie va néixer a Dinamarca, com a tercera generació de refugiats palestins (Nakba). Es dedica a les Relacions Internacionals i és la creadora del “Palestine Post” una plataforma dedicada a la causa palestina.

I el 8 d’octubre serà el torn de la colombiana Àngela Ocampo amb una xerrada entorn la defensa dels drets de les dones. És sociòloga de formació i té un màster en justicia social i construcció de pau. També és experta en temes de gènere i investigadora amb experiència en Drets humans. Fa més de 25 anys que treballa en l’àmbit de l’activisme pels drets fonamentals a Colòmbia i el seu àmbit d’especialització s’emmarca en el context de les víctimes de crims d’Estat. De fet, és cofundadora del Movimento Nacional de Víctimas de Crímenes del Estado (MOVICE). Ha treballat fent acompanyament polític a persones empresonades al seu país i és una de les fundadores de l’organització de drets humans La Manada Feminista.

Ambdues xerrades es fan a les 19 hores a Les Escoles.