La regidora Gina Pol, nomenada Secretària d’Igualtat d’Oportunitats del Govern de la Generalitat de Catalunya

Gina Pol

La primera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Sant Just Desvern, Gina Pol Borràs, fa el salt a la política nacional catalana i passarà a formar part del nou Govern de Salvador Illa. El seu nomenament es va formalitzar en el Consell Executiu del 3 de setembre, on es van aprovar nous nomenaments per seguir avançant en l’estructura executiva del Govern.

Com a responsable de la Secretaria d’Igualtat d’Oportunitats, sota el paraigües d’Eva Menor, la nova consellera d’Igualtat i Feminisme, vetllarà per la igualtat d’oportunitats, duent a terme polítiques LGTBIQ+ i antiracistes. Gina Pol lamenta que “la gent encara té molta por a denunciar” quan pateix un abús o una discriminació, i destaca que, dins de les seves noves competències, hi ha l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No-Discriminació, que pot “donar llum a les situacions de greuge i traslladar-les on convingui”.

Durant aquest mes, l’actual regidora compaginarà les dues responsabilitats i s’ocuparà de fer el traspàs. Serà en el ple de dijous 26 de setembre quan renunciï a l’acta de regidora i les responsabilitats actuals com a primera tinenta d’alcaldia; presidenta de l’Àrea d’Alcaldia i Serveis Generals; regidora de Presidència, Comunicació i Participació; regidora de Serveis Generals; regidora de Comerç i Turisme; regidora de Polítiques de Gènere i Igualtat; regidora d’Equipaments; regidora d’Habitatge, i regidora de Mobilitat. La seva sortida de l’Ajuntament obrirà la porta a David Magallón, que ocupava la novena posició en les llistes municipals de les eleccions de maig de 2023.

Gina Pol afronta la nova etapa amb molta il·lusió. Agraeix el suport de totes les persones que creuen en la seva vàlua i de l’alcalde, Joan Basagañas, que l’acompanya en aquest procés de canvi. La primera tinenta d’alcaldia compta amb una àmplia trajectòria en el món de la comunicació i de l’administració pública. A l’Ajuntament de Sant Just Desvern va arribar fa tretze anys, l’any 2011, i reconeix que a Sant Just ha adquirit moltes competències i que el canvi li provoca un sentiment agredolç.

Podeu recuperar l’entrevista que li ha fet Ràdio Desvern al seu canal de YouTube.