Un edifici d’habitatges públics de Mas Lluí, finalista dels premis FAD 

El projecte guanyador es donarà a conèixer l’11 de juny de 2024, en una edició en què han participat 341 obres arquitectòniques

L’edifici de 30 habitatges de protecció oficial de l’Impsol ubicat al carrer Carolina Catasús, número 7, és un dels vuit projectes finalistes dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme 2024, d’entre les 341 obres arquitectòniques participants.  

El disseny de la construcció ha obtingut una qualificació energètica A. Aquest edifici del barri de Mas Lluí de Sant Just Desvern busca la reducció de la despesa energètica, la flexibilització dels espais, la perspectiva de gènere i la forta vinculació amb el paisatge urbà. L’edifici compta amb un atri central, que actua com a mecanisme de regulació tèrmica, i un sistema de ventilació creuada, que permet reduir la demanda energètica.  

Sobre els premis FAD

El Foment de les Arts Decoratives va crear, el 1958, els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, impulsats per l’arquitecte Oriol Bohigas.Volien reconèixer els fruits de la incipient arquitectura contemporània, que hauria de ser tan important al món unes dècades després. 

Des de llavors, els Premis FAD han anat guardonant any rere any les millors obres de l’arquitectura barcelonina, catalana i ibèrica, convertint-se en un dels premis més prestigiosos del món.