Celebrat el sorteig de les meses per a les eleccions europees del 9 de juny

Ple municipal Sant Just Desvern

Amb motiu de la convocatòria de les eleccions europees del 9 de juny de 2024, aquest dilluns, 13 de maig, a les 11 h, ha tingut lloc el sorteig públic de les meses electorals. D’aquest sorteig, en surten les persones titulars i suplents que seran membres de les 22 meses electorals de Sant Just Desvern en els pròxims comicis.

El sorteig es fa mitjançant l’aplicatiu inclòs al web IDA-CELEC de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). En els dies posteriors, es notifica formalment les persones escollides mitjançant una carta certificada al domicili.

El sorteig es fa entre la totalitat de les persones incloses a la llista d’electors de la mesa corresponent que sàpiguen llegir i escriure i siguin menors de setanta anys. S’exclouen els electors que fan 18 anys entre la data del sorteig i la data de celebració de les eleccions.

Un cop rebuda la notificació, els membres escollits disposaran de set dies per al·legar a la Junta Electoral en cas que hi hagi alguna causa justificada i documentada que els impedeixi acceptar el càrrec.