Xerrada “El nou pacte europeu de migració i asil. Fronteres i vulneracions dels drets humans” 

Data i horari: dijous 8 de febrer de 2024 a les 19 h 

Lloc: Les Escoles (carrer Montserrat, 2, Sant Just Desvern) 

L’aprovació del Nou Pacte Europeu de Migracions i Asil avala les postures més conservadores i l’òptica criminalitzadora vers les migracions i el refugi, i s’allunya de la finalitat d’establir mecanismes que permetin compartir responsabilitats en l’acollida entre tots els estats membres d’Europa en els procediments en matèria de migració i asil. 

El nou pacte europeu augmenta les mesures repressives per impedir a les persones que arribin a territori europeu. La normativa està molt enfocada a establir un vincle directe entre els procediments d’asil i el de retorn, fet que pressuposa que la majoria de persones sol·licitants de protecció internacional no són susceptibles d’obtenir-la. 

Per aprofundir en aquest debat, el 8 de febrer es farà la xerrada “El nou pacte europeu de migració i asil. Fronteres i vulneracions dels drets humans”, a càrrec d’Adrián Vives i Paula Martí, membres de la CCAR (Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat). L’acte comptarà amb el testimoni d’una persona migrant.