El nou contracte de neteja viària i recollida de residus de Sant Just Desvern presenta diverses millores en el servei

Ple municipal Sant Just Desvern

Ahir es va celebrar el primer ple ordinari de l’any 2024 de Sant Just Desvern. La sessió es pot recuperar al canal de YouTube de l’Ajuntament.

Es van aprovar tres punts, tots ells relacionats amb l’Àrea de Territori:

Nou contracte del servei de neteja viària, recollida i transport de residus del municipi

En primer lloc, es va aprovar el plec de clàusules tècniques i l’inici de la contractació del servei de neteja viària, recollida i transport de residus sòlids urbans de Sant Just Desvern. Es tracta del contracte més important de l’Ajuntament.

PSC  En comúEndavant SJJuntsERCPP  CUP  VOX  
A favorA favorAbstencióEn contraEn contraAbstencióEn contraEn contra

El procés d’adjudicació es farà mitjançant un procediment obert amb tramitació ordinària i memòria justificativa. El contracte de serveis de neteja viària, recollida i transport de residus sòlids urbans té un pressupost base de 15.190.500,05 d’euros (3.000.000 d’euros anuals). La meitat del pressupost d’aquest contracte es destinarà a la neteja i l’altra meitat a la recollida.

El nou contracte de neteja se signarà per una durada de cinc anys: la previsió és que s’iniciï l’1 de juliol de 2024 i finalitzi el 30 de juny de 2029. Comptarà amb una plantilla de 36 treballadors, dels quals 24 s’ocuparan del servei de neteja diari i 12 del servei de recollida de residus.

Aquest nou contracte presenta notables millores, amb la voluntat d’oferir un servei d’excel·lència en la neteja viària i el servei de recollida de residus de Sant Just Desvern.

Destaquen els següents avenços:

  • L’escombradora passarà un dia més a la setmana, en dissabte, alternant-se entre Barri Sud i Barri Nord. A més, a partir del 2026, els dissabtes a la tarda es netejarà també la zona dels polígons.
  • La brigada de suport passarà dos dies més a la setmana per Mas Lluí i els Miralls.
  • S’ampliaran les hores de neteja per a actes i festes programades.
  • S’augmentarà el servei de neteja de grafits.
  • S’implantarà un nou servei per a la recollida de sacs de runa no identificats i abandonats a la via pública.
  • A partir del 2026, es reforçarà el servei de la brigada de suport (amb tres operaris i tres dies a la setmana més) a diverses zones, com Mas Lluí, Illa Walden, les escales del carrer Lourdes, Camp Roig, zones interiors de Can Candeler i Can Modolell.
  • Degut a la previsió de creixement del municipi, es disposarà d’un operari addicional de neteja per als nous àmbits urbanitzats.
  • Es renovarà la flota de contenidors de recollida comercial.
  • Properament, els contenidors intel·ligents de resta i orgànica també es podran obrir amb el mòbil.

Ampliació de capital de Promunsa i concessió administrativa del subsol per a la construcció de lloguer protegit i d’un aparcament soterrani amb capacitat per a 70 vehicles

Per unanimitat, es van aprovar el segon i el tercer punt, que estan relacionats entre si:

  • D’una banda, es va aprovar l’aportació d’un terreny al carrer Miquel Reverter, 26, per a l’ampliació de capital de Promunsa.
  • De l’altra, es va aprovar la concessió administrativa del subsol del bé de domini públic, per a la construcció i explotació d’un aparcament soterrani a la plaça dels Estudis Vells a Sant Just Desvern.

La finalitat de l’ampliació de capital i és garantir la viabilitat econòmica i financera de la promoció de 8 habitatges de lloguer per a joves en règim de protecció oficial a Jocs Jovenívols, així com la creació d’un aparcament amb capacitat per a 70 vehicles (57 cotxes i 13 motos), que Promunsa durà a terme al carrer de Miquel Reverter de Sant Just Desvern, en el marc de l’encàrrec realitzat per l’Ajuntament a la societat municipal per acord del ple celebrat el dia 9 de novembre de 2021.