El ple de novembre aprova definitivament els pressupostos i dona compte del PAM d’aquest nou mandat

Ple municipal de Sant Just Desvern

Ahir, 30 de novembre, es va celebrar el ple municipal ordinari de Sant Just Desvern corresponent al mes de novembre de 2023, el penúltim de l’any. Es pot recuperar íntegrament al canal de YouTube de l’Ajuntament.

Pla d’Acció Municipal 2023-2027

En aquest ple, es va donar compte de l’aprovació del Pla d’Acció Municipal (PAM) per al període 2023-2027. El PAM és el document que elabora el Govern municipal on es recullen objectius i s’assumeixen compromisos que contribueixen a definir el model de municipi i les polítiques municipals.

Els eixos estratègics que articulen el PAM s’alineen amb l’Agenda Urbana Espanyola, document que persegueix assolir la sostenibilitat en les polítiques de desenvolupament urbà, buscant un desenvolupament equitatiu, just i sostenible.

En l’elaboració del document s’han tingut en consideració els objectius de mandat, els compromisos del pacte de govern i els documents i plans sectorials aprovats per l’Ajuntament.

El PAM es presentarà en una sessió oberta a la ciutadania de Sant Just Desvern dijous 18 de gener, conjuntament amb els pressupostos i ordenances per a l’any vinent.

En aquesta ocasió, s’articula al voltant de 8 eixos estratègics, 60 objectius i 232 accions:

  • Eix 1: Sant Just, un municipi que es preocupa de la seva gent: inclusiu, divers, cohesionat, feminista, solidari i igualitari.
  • Eix 2: Un Ajuntament compromès amb la transparència i la participació, que ofereix serveis de qualitat i a l’abast de tothom.
  • Eix 3: Espais públics i equipaments municipals moderns, de qualitat i accessibles per a totes i tots.
  • Eix 4: Un municipi compromès amb la protecció de Collserola, i que fomenta el transport públic i la mobilitat segura, sostenible i accessible.
  • Eix 5: Sant Just, promotor d’habitatge, d’activitat empresarial i ocupació.
  • Eix 6: Un Sant Just que gestiona els recursos de manera sostenible, que s’adapta al Canvi Climàtic i que afronta el repte de la transició energètica.
  • Eix 7: Un municipi compromès amb l’activitat cultural, esportiva i comercial, orgullós de la marca “Sant Just”.
  • Eix 8: Sant Just Desvern, Ciutat Educadora i Amiga de la Infància.

Pressupost municipal

Per urgència, es va aprovar definitivament el pressupost del 2024. Es va desestimar la reclamació d’un particular i es va rectificar un error material.

El pressupost per a l’any 2024, que ascendeix a 35.092.307,85 euros, s’havia aprovat inicialment al ple anterior. A la sessió informativa oberta a la ciutadania del 18 de gener de 2024 s’informarà amb detall de les partides i inversions que contempla aquest pressupost.

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorEn contraAbstencióEn contraAbstencióEn contraAbstenció

Renovació dels representants del Consell Territorial de la Propietat Immobiliària de Barcelona

Es van renovar els representants dels municipis inclosos en l’àmbit del Consell Territorial de la Propietat Immobiliària de Barcelona. Joan Basagañas, alcalde de Sant Just Desvern, serà qui formarà part d’aquest consell metropolità.

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorAbstencióAbstencióAbstencióAbstencióAbstencióAbstenció

Conveni de delegació de competències a l’àmbit del Parc Natural de la Serra de Collserola

També per urgència, es va aprovar el conveni de delegació de la competència sobre protecció de legalitat urbanística a l’àmbit del Parc Natural de la Serra de Collserola per part de l’Ajuntament de Sant Just Desvern a favor de l’AMB i del seu protocol d’actuació.

Es facilitarà a l’AMB tota la informació disponible en relació amb les infraccions denunciades, així com la col·laboració del personal municipal que sigui requerit per donar suport a l’activitat exercida per l’ens delegat.

L’Ajuntament també contribuirà al finançament del servei mitjançant l’aportació anual de 10.238,56 euros, i es compromet a mantenir la delegació durant un període de quatre anys. L’AMB gestionarà el servei i emetrà un informe anual de gestió.

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorA favorA favorA favorAbstencióAbstencióAbstenció

Mocions

Es van presentar tres mocions, de les quals una es va aprovar i dues van quedar rebutjades:

  • Es va rebutjar la moció proposada per la CUP, ERC i JUNTS per a la realització d’audiències públiques sobre temes d’interès general pel conjunt del veïnat i entitats de Sant Just Desvern.
PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
En contraEn contraA favorA favorA favorEn contraA favorA favor
  • Es va aprovar la moció del grup municipal d’ERC en defensa de la contenció dels preus de lloguer i per fer efectiva la llei estatal 12/2023 pel dret a l’habitatge.
PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorAbstencióAbstencióA favorAbstencióA favorEn contra
  • Es va rebutjar la moció del grup municipal de VOX de rebuig a l’amnistia als responsables del cop d’estat separatista l’any 2017.
PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
En contraEn contraEn contraEn contraEn contraA favorEn contraA favor

Manifestos

  • Es va llegir la declaració institucional del 25N, per a l’eliminació de la violència vers les dones. S’hi van adherir tots els grups municipals menys VOX.
  • Es va llegir la declaració institucional del 20N, Dia mundial de la infància. S’hi van adherir tots els grups municipals menys VOX.