Aprovats els pressupostos i les ordenances de Sant Just Desvern per a l’any 2024

Ple municipal de Sant Just Desvern

El ple municipal ordinari corresponent al mes d’octubre, celebrat ahir a la sala de sessions de l’Ajuntament de Sant Just Desvern, va aprovar els pressupostos i ordenances per a l’any 2024. Es pot recuperar al canal de YouTube de l’Ajuntament.

Ordenances fiscals: IBI, creació d’una nova taxa de recollida de residus domèstics i congelació de la resta d’impostos i taxes

Les ordenances fiscals per a l’any 2024 van quedar aprovades provisionalment. Per fer front a l’augment generalitzat de preus i garantir els serveis públics bàsics per a la ciutadania, es va aprovar un increment de l’IBI per a l’any 2024 del 5,8% per a tots els immobles.

Tot i que els ajuntaments dels municipis veïns, en el context econòmic actual, estan incrementant l’IBI entre un 5% i un 15%, el govern municipal ha decidit mantenir-se en la franja baixa.

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorEn contraEn contraEn contraAbstencióEn contraEn contra

També es van aprovar inicialment les ordenances de preus públics per a l’any vinent. La Llei estatal obliga els Ajuntaments a crear, abans del 2025, una taxa que reflecteixi el cost de les operacions de recollida, transport i tractament dels residus, i permeti implantar un sistema de pagament per generació. La previsió és que la taxa es comenci a exigir en el segon semestre de 2024. La resta d’impostos i taxes es congelaran.

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorA favorAbstencióAbstencióAbstencióA favorEn contra

Aprovació del pressupost de l’Ajuntament i de Promunsa: noves licitacions, partides socials destacables i pla d’inversions per a 2024

A la sessió d’ahir es va aprovar el pressupost de l’Ajuntament i de Promunsa, que ascendeix a 35.092.307,85 euros.  S’incrementarà el pressupost de l’Ajuntament en un 3,48% respecte el de 2023 (30.434.823,19 euros en total), mentre que el de Promunsa s’incrementarà un 12,49% (5.365.006,20 euros en total).

De cara a l’any 2024 s’iniciaran nous contractes en aquests àmbits:

  • Servei de recollida de residus i neteja de la via pública.
  • Servei de manteniment de la via pública i els equipament municipals.

D’altra banda, la posada en funcionament de Mainada, la nova escola bressol municipal, que ha obert les portes aquest curs 2023-2024, fa incrementar despeses vinculades tant a personal com a serveis.

El programa d’inversions que conté el pressupost és de 425.000,00 euros. L’objectiu principal és continuar dedicant una part dels recursos a noves actuacions de la via pública i a la millora dels equipaments públics.

Això inclou millores a l’escola Montserrat, la consolidació estructural de la masia de Can Candeler i la reurbanització del carrer Ateneu (entre carretera Reial i el carrer Electricitat).

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorAbstencióAbstencióEn contraAbstencióEn contraEn contra

Nou reglament d’ús i funcionament del Camp Municipal d’Esports

De l’àrea de de Serveis a la Persona, es va aprovar inicialment el reglament de l’ús i funcionament del Camp Municipal d’Esports de Sant Just Desvern:

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorEn contraEn contraAbstencióAbstencióEn contraA favor

Altres punts de l’ordre del dia

Pel que fa a l’àrea d’Alcaldia i Serveis Generals, es van aprovar les modificacions singulars d’alguns llocs de treball de la plantilla de l’Ajuntament:

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorAbstencióAbstencióAbstencióAbstencióAbstencióAbstenció

També es va aprovar la modificació singular de la plantilla per tal d’incloure un lloc de treball de vicesecretari/ària:

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorAbstencióAbstencióEn contraAbstencióAbstencióAbstenció

A més, es va reconèixer l’increment del complement de productivitat del personal de l’Ajuntament corresponent a l’any 2022 i l’increment addicional vinculat a l’Índex de Preus al Consum Harmonitzat del mes de setembre:

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorAbstencióAbstencióA favorAbstencióA favorAbstenció

Finalment, per urgència, es va aprovar la modificació de crèdit 44/2023 del pressupost general de l’Ajuntament, que permet dotar de pressupost l’enderroc de la brigada vella, que haurà d’acollir l’embrió de l’institut-escola, entre d’altres.

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorA favorA favorA favorA favorAbstencióA favor