One és l’escultura guanyadora del procés participatiu

escultura benvinguda a Sant Just

Es col·locarà a la rotonda d’entrada a Sant Just

One ha estat l’obra guanyadora del procés participatiu per escollir l’escultura que donarà la benvinguda al municipi, amb 341 vots. Es crearà i col·locarà a la rotonda de la B23 més propera a la carretera Reial, a mitjans del 2024.

En aquest procés, han participat 777 persones majors de 16 anys i censades al municipi, que han pogut votar la seva escultura preferida d’entre les 5 propostes finalistes (d’un total de 13 presentades). La votació popular s’ha dut a terme durant dues setmanes, a través de la plataforma telemàtica de participació ciutadana Participa-311.

Sobre l’escultura

One és una construcció d’escultura en xapa corten, un tipus d’acer amb aspecte oxidat que li dona el seu toc de color marronós ataronjat característic. A l’interior, hi ha la campana de l’escut del municipi amb acabat pintat cromat i les lletres formant la paraula “Sant Just Desvern” amb pedra natural. L’escultura queda ancorada a una llosa de cimentació.

La peculiaritat d’aquesta escultura és que només s’utilitzen formes planes (o planxes), però s’aconsegueix crear una forma característica en tres dimensions: la campana de Sant Just, que és el cor del projecte.

La combinació de materials i figures geomètriques que conformen l’escultura guanyadora permeten crear una visió única i especial des de tots els punts de vista. El nom del municipi es pot llegir des de qualsevol posició en què es miri.

Mides: 8 metres d’alçada i 3 metres d’amplada.

Sobre els artistes

Toni Fàbregas Marin i Paula Fàbregas Casanovas són tiet i neboda, nascuts i crescuts a Sant Just i sempre residents del poble.

El Toni i la Paula són dos apassionats del disseny, en específic el disseny industrial, amb ganes de poder sobrepassar els seus propis límits i veure què són capaços de crear. La innovació dels objectes i la creació de nous productes fa que avancem com a societat i aquest és el seu principal objectiu com a dissenyadors, avançar.

Resultats del procés participatiu

ARTISTA – OBRAVOTS
Ruben Córdoba Schwaneberg – Destíinici260
Antoni Fàbregas Marin – One341
Dogny Abreu Viamontes – Acollida52
Luna Paiva – Totem20
Marcel Camps Solé – Les portes de Sant Just104
Total de vots recollits777