Prop de 2000 alumnes començaran el curs 2023-2024 a Sant Just Desvern

Curs 2023-2024

Inici del nou curs escolar

Per segon any consecutiu, l’educació catalana avança el calendari escolar i manté les classes a la tarda durant tot el mes de setembre.

El nou curs escolar iniciarà les classes el 6 de setembre per a l’educació infantil, primària i l’ESO. Per a Formació Professional i batxillerat serà el 12 de setembre, mentre que les escoles bressol municipals ho faran el dia 8. Els altres ensenyaments començaran el 18 de setembre, i tots finalitzaran el 21 de juny de 2024. Consulteu totes les dates clau del calendari escolar.

A Sant Just Desvern prop de 2.000 alumnes de segon cicle d’infantil, primària i secundària iniciaran el curs en centres públics i concertats del municipi. Han pogut obtenir plaça totes les noves sol·licituds de famílies de Sant Just. Com a novetat, s’ha obert un nou grup d’I3 a l’escola Montserrat, i també un a 2n d’ESO de l’Institut.

L’acte d’inici de curs escolar serà el 13 de setembre, a les 18.30 h, al Centre Cívic Soledat Sans, a càrrec del psicòleg i educador Jaume Funes, que parlarà sobre com educar en un món tan canviat com el nostre. I des del 5 de setembre es podrà visitar, també al Centre Cívic Soledat Sans, una exposició de Funes que porta per títol “De quin color és una vida multicolor? Construir salut mental i pintar felicitats”.

La nova escola bressol Mainada entra en funcionament

Amb l’inici del curs 2023-2024, s’inaugura l’Escola Bressol Municipal Mainada, a l’avinguda Generalitat de Catalunya, al barri de les Basses de Sant Pere.

Aquesta nova escola bressol comparteix la mirada i el projecte educatiu amb l’Escola Bressol municipal Marrecs, que enguany celebra 50 anys. La primera s’estrena amb 102 infants matriculats; la segona en tindrà 107. Ambdues escoles comparteixen equip directiu i projecte educatiu.

Mainada neix per donar resposta al creixement de la natalitat a Sant Just i a les necessitats educatives dels infants del municipi.

Nova edició de la guia educativa

La Guia Educativa és un document que recull un seguit de projectes, propostes, activitats, tallers i xerrades que l’Ajuntament i altres entitats posen a disposició de la comunitat educativa del poble. S’hi poden sol·licitar activitats fins al 3 d’octubre.

Cada any, més d’un miler d’alumnes dels diferents centres educatius de Sant Just participen en les diferents activitats que la guia ofereix. A través de les propostes que inclou, busca promoure una educació en valors, centrada en el coneixement de l’entorn, en el reforç del sentiment de pertinença i en la construcció de ciutadania des d’una perspectiva diversa, crítica i justa.

Consulteu la Guia Educativa de Sant Just Desvern per al curs 2023-2024.

El projecte Tribu

Tribu és un projecte que neix al poble durant l’any 2023, amb la voluntat de fomentar la col·laboració i el creixement entre famílies i la comunitat educativa de Sant Just, amb l’esperança de consolidar el municipi com una “Ciutat Educadora”.

La idea és crear una “tribu” on tothom pugui participar i contribuir en la criança i educació dels infants de la localitat. Hi estan implicades totes les AFA de Sant Just. Durant aquests mesos la Tribu ha estat de vacances, però amb l’inici del nou curs tenen previst engegar nous projectes.

Contacte: ajuntament@santjust.cat