La modificació del mapa de capacitat acústica de Sant Just es vota al ple de juliol

Ple municipal Sant Just Desvern

Aquest dijous, dia 27, a les 19 h, se celebra el ple municipal ordinari corresponent al mes de juliol. S’hi pot assistir presencialment i es pot seguir en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Sant Just.

El mapa de capacitat acústica del municipi

Entre els punts de l’ordre del dia, destaca l’aprovació inicial de la modificació del mapa de capacitat acústica de Sant Just Desvern. S’ha considerat necessari actualitzar el mapa vigent al qual es remet l’ordenança municipal reguladora del soroll i de les vibracions, que data del 2011.

El Cap de Control d’Activitat i Protecció Civil de l’Ajuntament ha emès un informe tècnic justificatiu de la proposta de modificació del mapa de capacitat acústica, tenint en compte les zones que han variat d’ús i el nou planejament urbà. Es realitzaran modificacions als carrers Espigolera, Bullidor, Ponce de León, avinguda Riera amb carretera Reial, Narcís Monturiol, Plaça Malaret, Hereter, Maria Montessori i el vial d’accés a l’aparcament del Complex Esportiu Municipal La Bonaigua.

Destaca la modificació de l’avinguda Riera amb Carretera Reial, que variarà de sensibilitat acústica C2 a B3, ja que el fins ara sòl industrial es destinarà properament a una nova zona d’habitatges.

Les festes locals de l’any 2024

Un altre punt d’interès per a la ciutadania és la determinació de les festes locals de l’any 2024 a Sant Just. Les dates proposades són dilluns 20 de maig (Dilluns de Pasqua Granada) i dimarts 6 d’agost (Festa Major i efemèride dels sants Just i Pastor).

Aquestes dates se sumen a les del calendari escolar del proper curs 2023-2024.

Altres punts de l’ordre del dia

De l’àrea d’Economia, es votaran dos punts: la correcció d’un error material al pressupost general de l’Ajuntament i l’aprovació definitiva del Compte General de l’exercici 2022, integrat pel Compte General de l’Ajuntament de Sant Just Desvern i els comptes anuals de l’empresa municipal Promunsa.

Com a punts interns, es faran modificacions singulars de la plantilla de personal:

  • Per a la incorporació de dues places d’educador/a de la nova escola bressol Mainada, que completarà així, la plantilla tècnica d’aquest nou centre educatiu, que obre el proper setembre. Mainada compartirà equip directiu i projecte educatiu amb l’altra escola bressol municipal de Sant Just Desvern, Marrecs.  
  • Per a la transformació del règim jurídic de vàries places de personal laboral temporal, per tal que siguin convocades com a places desenvolupades per personal funcionari.

Per últim, pel que fa a l’Àrea de Territori, està previst desafectar una part de la finca situada al final del Passatge Segura, en l’actualitat propietat de l’Ajuntament. Grupo Ferrer Internacional S.A. ha mostrat la seva voluntat d’adquirir el sobrant (una porció de 51,56 m2). La porció que es proposa desafectar no ha estat mai destinada a cap ús públic des de la data de la seva adquisició, l’any 1988.

L’ordre del dia del ple de juliol de 2023 es pot consultar en el següent enllaç.