Ple extraordinari per al sorteig de meses de les eleccions generals i detall de la nova estructura de l’Ajuntament

Ple municipal Sant Just Desvern

Dimecres, 28 de juny, a les 18 h, se celebra el primer ple extraordinari del mandat 2023-2027, en el qual se sortejaran els membres de les meses electorals de les eleccions generals del 23 de juliol de 2023. Es podrà seguir presencialment des de la sala de sessions de l’Ajuntament de Sant Just Desvern o en línia.

Aprovació de l’acta de constitució de la nova corporació municipal

El primer punt de l’ordre del dia és l’aprovació de l’acta de la sessió de constitució de la nova corporació municipal, celebrat el 17 de juny de 2023 a l’Ateneu de Sant Just, en què es va elegir Joan Basagañas com a alcalde del municipi i els regidors i regidores van jurar o prometre el seu càrrec. El ple de constitució es pot recuperar íntegrament al canal de YouTube de l’Ajuntament.

Tot seguit, Aleix Abadia, de la CUP, prendrà possessió de la seva acta de regidor. Abadia va excusar assistència en el ple de constitució de l’Ajuntament i és per aquest motiu que prendrà possessió en el primer ple del nou mandat.

Sorteig de les meses electorals del 23J

El tercer punt de l’ordre del dia és el sorteig dels membres de les meses electorals per a les eleccions generals del mes de juliol.

La designació del president/a i dels i les vocals de les meses es notificarà a les persones interessades en un termini de tres dies. Els membres escollits disposaran de set dies per al·legar a la Junta Electoral en cas que hi hagi alguna causa justificada i documentada que els impedeixi acceptar el càrrec.

Nou cartipàs municipal

En aquest ple extraordinari també s’explicarà el nou cartipàs municipal i la nova estructura de l’organització, que passa a comptar amb les següents quatre àrees:

  1.  Alcaldia i serveis generals
  2. Economia
  3. Territori
  4. Serveis a la persona

Així mateix, es detallaran i aprovaran altres aspectes d’interès, com la periodicitat de les sessions ordinàries del ple i de la junta de govern local per als propers quatre anys; les delegacions de competències del ple en la junta de govern local; la composició de les comissions informatives, o els imports de les retribucions dels membres de la corporació municipal i dels grups polítics municipals.

L’ordre del dia del ple es pot consultar en el següent enllaç.