Consulta del cens i vot per correu per a les eleccions generals del 23 de juliol

Vot per correu

Fins al 13 de juliol, es pot sol·licitar el vot per correu a les eleccions generals del 23 de juliol, una opció per a aquelles persones que no podran votar presencialment el dia de les eleccions. Es pot fer a les oficines de Correus o de manera telemàtica, a través de la seva web

Consulta del cens electoral

L’Oficina del Cens Electoral ha obert el termini d’exposició de les llistes provisionals del cens, que es pot consultar fins al dia 12 de juny, i es poden sol·licitar esmenes si hi ha errors.

Aquesta llista es revisa i actualitza periòdicament i s’utilitza per garantir que només les persones que compleixen els requisits legals puguin exercir el seu dret a vot. Està tancada amb data de l’1 de març d’aquest any.

La consulta del cens es pot fer de forma presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament (OAC), els dies laborables en horari de 9 h a 14 h.  Les persones interessades hauran d’identificar-se amb el seu document d’identitat o portar una autorització en el cas que facin la consulta en representació d’una altra persona.

El cens també es podrà consultar telemàticament al web de l’INE. Per fer aquesta consulta cal autentificar-se amb el sistema Cl@ve (certificat electrònic, DNI electrònic, clau pin o clau permanent).