El ple de febrer aprovarà la incorporació de noms de dones a nous carrers de Sant Just

Sala de Plens de Sant Just Desvern

Dijous, 23 de febrer, a les 19 h, se celebra el ple municipal ordinari corresponent al mes de febrer.

El punt més destacat d’aquest ple és la incorporació de diversos noms de dones als nous carrers del sector de nova construcció de la zona de la Bonaigua. Es tracta de quatre dones que van tenir molta implicació al nostre municipi: Isaura Martínez i Silva, Claudia Cortés Fernández, Maria Assumpció Petit Matas i Marga Miró Colea. Hi haurà un cinquè carrer anomenat Maternitat d’Elna, que fa referència a la institució humanitària destinada a ajudar dones exiliades de la Guerra Civil Espanyola als afores d’Elna, a França. La tria de noms s’ha treballat a la Comissió del Nomenclàtor de carrers, espais i equipaments públics de Sant Just.

La Comissió del Nomenclàtor també ha treballat en la denominació del nou espai interior del Mil·lenari (s’anomenarà Lluís Ramban i Jordà) i de la unitat d’actuació del Raval (la plaça interior entre el carrer del Mercat i el carrer del Raval de la Creu es dirà Robert Ramírez i Balcells), així com del canvi de denominació de l’Avinguda del Baix Llobregat, que passarà a ser l’Avinguda de Ricardo Bofill Levi. Tots aquests canvis també es portaran a votació al ple municipal de febrer.

Un altre punt destacat de la sessió serà l’aprovació inicial de les bases per a l’atorgament d’ajuts per a l’execució d’escultures o conjunts escultòrics per a la via pública del municipi, fruit d’un pacte amb Endavant Sant Just. L’objectiu de les bases és fomentar la participació d’artistes en el desenvolupament d’intervencions a l’espai públic.

Els altres dos punts de l’Àrea de Serveis a la Persona que es votaran són l’aprovació de la tercera i última pròrroga del contracte per a la prestació del servei de control de les plagues urbanes, adjudicat a l’empresa Lokimica, S.A., i l’aprovació de l’adhesió a l’addenda de pròrroga del conveni de col·laboració entre l’AMB i l’Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona referent al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona. L’AMB cooperarà amb els municipis metropolitans per donar cobertura als serveis assistencials d’urgències i emergències socials.

De l’Àrea d’Economia i Sostenibilitat hi ha dos punts: està previst declarar obra d’interès públic les actuacions de reparació de la tribuna existent a la finca del carrer de la Creu, número 10, i també es votarà l’aprovació provisional de l’ordenança fiscal reguladora número 4, de l’impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, per a la seva vigència a partir de l’1 de maig de 2023.

Per últim, es presentaran quatre mocions:

  • Moció de suport als dictàmens del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat.
  • Moció del regidor no adscrit sobre el pla d’estalvi pel projecte del pont de Mas Lluí.
  • Moció dels grups municipals del PSC i Sant Just en Comú sobre la millora de la mobilitat al barri del Mas Lluí.
  • Moció del grup municipal d’Endavant Sant Just per millorar l’aparcament a l’entorn de l’Escola Montserrat.

El ple municipal es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament o presencialment a la sala de plens.

Consulteu l’ordre del dia en el següent enllaç.